Здоров'я

​У Житомирській області поліцейські працюватимуть у посиленому режимі

14 March 2020, 16:55

З метою забезпечення належного реагування на повідомлення про події на території області, а також проведенням превентивних заходів для недопущення поширення вірусу COVID-19 поліція регіону з 14 березня перейшла у посилений варіант несення служби.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Так, до складу створеного при Житомирській облдержадміністрації Оперативного штабу щодо запобігання розповсюдженню короновірусу ввійшли начальник Головного управління Нацполіції регіону та його заступники. У цілодобовий режим роботи переведено Ситуаційний центр ГУНП. Проводяться рейди щодо дотримання встановлених обмежень функціонування розважальних закладів тощо. Розроблено алгоритми дій поліцейських та взаємодії з іншими службами у разі ускладення ситуації. Також вживаються заходи для повного забезпечення поліцейських засобами індивідуального захисту. Робота правоохоронців спрямована на забезпечення правопорядку та безпеки громадян», – йдеться у повідомленні.

У поліції зазначають, що безпосередньо у м. Радомишлі поліцейські забезпечують охорону громадського порядку поблизу лікарні, де залишаються ті, хто спілкувався з хворою, та місць проживання рідних жінки. Моніторинг руху транспорту на в’їзд-виїзд з міста проводиться у звичному режимі (без додаткових постів).

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У одного з Бердичева діагноз не підтвердився. З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція коронавірус  
Матеріали по темі