Здоров'я

​Вночі до Житомирської обласної лікарні госпіталізували 10-місячне немовля з підозрою на коронавірус, шукають батька, який також кашляв

18 March 2020, 14:09

З села Бердичівського району до Житомирської обласної дитячої лікарні з підозрою на коронавірус госпіталізували 10-місячне немовля. Експрес-тест на COVID-19 показав негативний результат, втім дитина з мамою перебувають в лікарні та триває подальша діагностика.

Про це на брифінгу в Житомирській ОДА 18 березня повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Вчора (17 березня) близько 23.00 надійшов виклик з села в Бердичівському районі. Батько дитини пояснив ситуацію, виїхала швидка допомога, тому що дійсно сім’я на протязі 7, 8 та 9 березня перебувала за кордоном у Польщі разом з дітьми. 10 березня вони повернулися в Україну. 13 березня у 10-місячної дитини з’явилися перші ознаки респіраторної вірусної інфекції. І лише 17 березня увечері вони звернулися за медичною допомогою. Це, звичайно, погано, адже в перший же день вони мали б звернутися до свого сімейного лікаря і вже він вирішив би: чи це було б спостереження, чи амбулаторне лікування і самоізоляція на дому, прописана подальша тактика діагностики і лікування дитини. На жаль, тільки вчора батько подзвонив. І коли приїхала підготовлена бригада екстреної допомоги, забрали маму разом з 10-місячною дитиною», - розповів Микола Суслик.

За його словами, медики по телефону відмітили, що у батька дитини також був кашель, однак по приїзду «швидкої» його в будинку не було.

«Батька вдома не було, але в телефонній розмові медичні працівники чітко чули, що батько теж кашляє. На жаль, вдома в контакті також була 5-річна дитина та бабуся, яка потрапляє в зону ризику. Тому якщо зараз там працюють наші сімейні лікарі, я надіюся, що і батько нас може почує. Йому обов’язково потрібно звернутися за медичною допомогою, в першу чергу, в телефонному режимі, а не на прийом в поліклініку, чи в стаціонар. Далі буде вирішено, як надавати йому медичну допомогу», - розповів Микола Суслик.

За словами начальника управління охорони здоров’я Житомирської ОДА, стан госпіталізованої дитини – середньої важкості, у мами клінічних проявів захворювання не виявлено.

«Дитина наразі знаходиться в інфекційному відділенні, ізольована разом з мамою. У мами клінічних проявів захворювання немає. Стан дитини середньої важкості. Експрес-тест на коронавірус - від’ємний, але зараз буде проводитись ПРЛ-діагностика, щоб остаточно виключити, або, не дай Бог, підтвердити дане захворювання», - пояснив Микола Суслик.

Відео трансляції з брифінгу в Житомирській ОДА 18 березня можна переглянути тут.

За інформацією сайту Бердичів.BIZ, дитину госпіталізували з села Маркуші Бердичівського району. Родина з 7 по 9 березня перебувала в польському місті Кракові, згодом були у Львові, а тоді приїхали в гості до бабусі в Бердичівський район.

Нагадаємо, 17 березня заступниця міського голови Житомира Марія Місюрова повідомила, що у підлітка, який знаходиться у дитячій міській лікарні, діагноз коронавірус не підтвердився.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня вірус діагноз  
Матеріали по темі