Влада

Голова Житомирської ОДА хотів, щоб його заступником працював нинішній керівник Дарницької районної адміністрації

5 May 2020, 16:17

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко пояснив, чому майже всі ключові посади в ОДА займають кияни, та зізнався, що хотів бачити Ярослава Лагуту своїм заступником з гуманітарних питань.

Про це Бунечко сказав в інтерв’ю Житомир.info.

«Випадку відповідальність за роботу обласної державної адміністрації лежить на мені особисто. І питання не в тому, звідки людина... Проходили й житомиряни співбесіди в Офісі президента, але, на жаль, вони їх не пройшли», - сказав голова ОДА.

Віталій Бунечко також запевнив, що з жодним з тих, хто за час його каденції був призначений на керівні посади, він раніше не працював.

«З жодним із них я не працював раніше, це люди, яких я знайшов на ринку праці, були рекомендації. В мене є патронатна служба, яка організовує мою роботу, і так, там люди, з якими я раніше працював. А всіх тих, хто зараз знаходиться на посадах заступників, я, фактично, побачив після свого призначення. Декого бачив, коли проходив спецперевірку, як претендент (на посаду голови ОДА), почав формувати команду нікому нічого не обіцяючи, бо сам ще не був призначений. А з іншими познайомився вже після призначення. І на посаду заступника з гуманітарних питань було три чи чотири співбесіди, але, на жаль, люди їх не проходили. Більш того – мене влаштовувала робота Ярослава Лагути, і я був налаштований, щоб він попрацював. Ми разом провели на дуже високому рівні Форум регіонів Україні та Білорусі, величезне навантаження лежало на Ярославові. І це був такий маркер для нього і для Віктора Градівського», - зазначив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, Ярослав Лагута був призначений на посаду заступника в січні 2015 року, коли головою ОДА був Сергій Машковський, й залишився на цій посаді, коли головою ОДА став Ігор Гундич. Лагута звільнився в жовтні 2019 року й через місяць став керівником Дарницького району Києва.

Віктор Градівський був в.о. директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОДА і в липні 2019 року став переможцем конкурсу на посаду керівника цього департаменту. В грудні 2019 року Градівський був призначений заступником голови – єдиний місцевий з чотирьох заступників.

Повністю інтерв’ю з Віталієм Бунечком про київські кадри, зламані «схеми» та невиконані обіцянки читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, з 6 вересня 2019 року заступницею голови ОДА працює Наталія Остапченко, яка до цього була начальницею управління фінансів Бородянської райдержадміністрації Київської області. 17 жовтня колишній начальник Київського вокзалу Олег Шарварко став керівником апарату Житомирської ОДА, а на початку листопада першим заступником голови облдержадміністрації став киянин Володимир Федоренко. 4 листопада голова ОДА Віталій Бунечко визначив переможцем конкурсу на посаду директора департаменту регіонального розвитку киянку Інну Хоменко, яка працювала в департаменті регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської облдержадміністрації. З 28 січня 2020 року заступницею голови ОДА з гуманітарних питань працює киянка Віра Рогова, яка до цього очолювала департаменту освіти і науки Київської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Бунечко Лагута кадри  
Матеріали по темі