Здоров'я

​Делегація з Рівненщини «відправила» мера та працівників міськради в Житомирській області на самоізоляцію

17 July 2020, 15:53

У місті Баранівка Житомирської області мер Анатолій Душко та працівники міської ради перебувають на самоізоляції після візиту делегації з Рівненської області, в одного з членів якої виявили коронавірус.

Про це 17 липня розповіла заступниця міського голови Баранівки Наталія Кокітко, у відеозверненні до мешканців громади, яке вона опублікувала на своїй сторінці у фейсбук.

«У 80% хворих на коронавірус захворювання протікає безсимптомно, тому людина може бути носієм інфекції, не відчуваючи цього і почуваючись абсолютно здоровою. Так сталося і з членом делегації, який прибув із міста Рівне на зустріч у Баранівську міську раду. Так, двоє людей, які приїхали у відрядження з міста Рівного, перебували у приміщенні Баранівської міської ради, зустрічались з міським головою, спілкувалися з працівниками Міжшкільного ресурсного центру. А на наступний день після від’їзду нам зателефонували і повідомили, що у одного з членів делегації лабораторно підтвердилась коронавірусна інфекція. Тобто людина почувалася абсолютно здоровою, але має позитивний ПЛР-тест. Баранівською міською радою були належним чином повідомлені усі служби, працівниками міської ради були проведені дезінфекційні заходи. 9 працівників міської ради, які контактували з людиною, яка була хворою на коронавірус, зараз перебувають на самоізоляції, в тому числі це і міський голова Анатолій Олександрович Душко. Крім працівників міської ради, на самоізоляції перебуває працівниця «Арт-кафе» та один з працівників станції техобслуговування», - розповіла у відео Наталія Кокітко.


За словами Наталії Кокітко, усі працівники міської ради почуваються задовільно.

На даний час у Баранівській міській раді обмежено прийом громадян та документів від громадян, плати за вивезення сміття, видача довідок.

Нагадаємо, 22 червня у Романові коронавірус діагностували у працівниці Держпродспоживслужби, яка проводила перевірки дотримання карантину. А на початку червня у відділі освіти Любарської селищної ради зафіксували спалах COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня стало відомо, що на коронавірус захворіла працівниця Олевської міської ради. 30 квітня хворобу діагностували в першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка, який контактував з головою Житомирської облради та ще з півсотнею людей.

19 травня COVID-19 підтвердили у працівників Коростишівської районної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус карантин самоізоляція міська рада Баранівка  
Матеріали по темі