Місто

Міська рада оприлюднила пропозиції змін до транспортної мережі Житомира: є нові автобусні та тролейбусні маршрути

14 June 2021, 13:08

У Житомирі змінять мережу громадського транспорту.

Про це 14 червня 2021 року повідомила пресслужба міської ради.

«При формуванні змін до маршрутів було враховано думку мешканців міста та пріоритетність міського електротранспорту. Зміни до мережі були попередньо опрацьовані на депутатських комісіях та будуть внесені на розгляд виконавчого комітету міської ради», - йдеться у повідомленні.

Міська рада також звернула увагу на основні зміни до громадської транспортної мережі:

З’являється новий автобусний маршрут Крошня-Богунія-Корбутівка. Раніше подібний маршрут існував, однак пролягав через центр. Автобусний маршрут №3 напряму сполучатиме Крошню та Богунію через проспект Незалежності.

З’явиться новий тролейбусний маршрут на Корбутівку: окрім №15 А, який зв’язує Корбутівку, вокзал та вул. Космонавтів, з’явиться №15 -Корбутівка – Київська – Польова – Велика Бердичівська. Тепер Корбутівка буде з’єднуватись не тільки зКиївською, а й з Великою Бердичівською та Бульваром.

Тролейбусний маршрут№4, що курсує з Крошні, буде подовжено до Польової (Крошня – Космонавтів).

Буде відновлено маршрут 4А.

Маршрут№44 рухатиметься по-новому: міське кладовище – Велика Бердичівська - Вітрука - Сльоти- вул. Бориса Тена. Також вулиці Бориса Тена та М. Шептицького, що на Богунії, сполучатиме маршрут №11.

Маршрут №5 рухатиметься так: Майдан Сосновий – майдан Путятинський.

Якою буде тролейбусна мережа:

Якою буде автобусна мережа:


Зміни руху наявних автобусних маршрутів дивіться на фото нижче.

Нагадаємо, в інтерв’ю 8 червня цього року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що після затвердження транспортної мережі будуть проведені нові конкурси для перевізників з вимогами по оновленню транспорту. За інформацією заступника мера Олександра Шевчука, проєкт транспортної мережі зараз проходить депутатські комісії і до кінця червня має бути винесений на розгляд та затвердження міськвиконкому.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок 2018 року транспортна мережа Житомира складалася із 17 автобусних маршрутів, 12 – тролейбусних та 1 – трамвайного. У вересні 2020 року мер Сергій Сухомлин розповідав, що транспортна концепція є, але не затверджена. В грудні цього ж року Сухомлин повідомив, що міська влада у професійних фахівців буде замовляти розробку транспортної системи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт автобус тролейбус маршрутка  
Матеріали по темі