Місто

​Який вигляд матиме майдан Корольова у Житомирі після капітального ремонту

8 November 2021, 14:51

Тротуарна плитка, нове освітлення, лавки, камери відеоспостереження – такий вигляд матиме майдан Корольова після капітального ремонту.

«Оголошено тендер на капітальний ремонт майдану Корольова. У нас закладено 1 млн грн з міського бюджету на цей рік, на наступний рік (ред. 2022 рік) ми очікуємо кошти, співфінансування від облдержадміністрації, а також очікуються кошти від житомирських депутатів по округах. Орієнтовна вартість проєкту за експертизою – 26 млн 545 тис. грн. Навколо пам’ятника Корольову буде граніт, біля облдержадміністрації буде тротуарна плитка, щоб завершити концепцію. Будуть лавки того типу, як на Новому бульварі, антивандальні, зручні та мають якийсь естетичний вигляд. Буде встановлено додаткове освітлення та підсвітка зелених насаджень, ялинок. Сходи будуть перероблятися: вирівняють їх, а з обох боків додадуть пандуси», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

В планах озеленити територію: висадити кущі, самшит, туї, клени, ялівці, сакури, лаванду, липи. Зрізати дерева, наразі, не планують.

«Буде проведено акт обстеження. Видаляти дерева, поки що, не передбачено. Можливо, коли дадуть акт, ті дерева, які будуть визнані аварійними, комісійно буде прийматися рішення щодо їх видалення», - каже В’ячеслав Глазунов.


Також на майдані мають встановити чотири вуличні скульптури. А ось геометричну інсталяцію демонтують, чи повернуть її на місце після завершення робіт, поки невідомо.

Крім цього, поки триватимуть роботи, з майдану Корольова приберуть стелу Героїв Небесної Сотні.

«Ми розмовляли з управлінням культури й з архітектурою. Пам'ятна дошка встановлена облдержадміністрацією, тому на час реконструкції вона буде перенесена на майдан Перемоги, де відкрився пам’ятник воїнам», - сказав начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

За його словами, роботи частково почнуться у цьому році, але це не заважатиме проведенню новорічних свят.

«У цьому році планується частково прокласти комунікації, водогін. Все залежить від погоди, якщо не буде морозів, будемо займатися земляними роботами. Основний вид робіт запланований на 2022 рік», - говорить начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Зазначимо, 3 листопада УКБ оголосило тендер на капітальний ремонт території благоустрою майдану ім. С.П. Корольова. Очікувана вартість закупівлі - 26,5 млн грн.

Нагадаємо, у жовтні 2020 міська влада показала ескізний проєкт реконструкції майдану Корольова і просила житомирян надати свої пропозиції.

Про остаточний варіант реконструкції майдану 18 березня 2021 року розповіла головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн, відеосюжет дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2020 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір на проведення проєктних робіт по об’єкту «Капітальний ремонт території благоустрою майдану ім. С.П. Корольова в м. Житомирі»: за 530 тис. грн ТОВ «Архітектура плюс дизайн» мало до 30 червня 2020 року зробити проєкт. Зауважимо, що в жовтні 2019 року радник мера Житомира Олександр Черняхович розповідав, що проєкт реконструкції майдану Корольова вже на 90% готовий, є невеликі зауваження до самого проєкту, на експертизу його ще не видавали, але вже розрахунки є, колір плитки вибраний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майдан Корольова реконструкція ремонт  
Матеріали по темі