Місто

Влада Житомира виставляє на аукціон приміщення перукарні на Великій Бердичівській, яке не викупив орендар

10 November 2021, 09:56

Влада Житомира вирішила виставити на електронний аукціон приміщення перукарні на вул. Велика Бердичівська, 85.

Відповідний проєкт рішення сесії 9 листопада оприлюднили на сайті міської ради.

«Приватизувати шляхом продажу на електронному аукціоні об’єкт малої приватизації – окреме майно – приміщення перукарні Житомирської міської територіальної громади загальною площею 318,2 кв.м, що розташоване за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 85 та перебуває на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 6» Житомирської міської ради», - йдеться у проєкті рішення.

Зауважимо, що наприкінці 2019 року міська влада надала дозвіл ТОВ «Фея», яке орендувало приміщення перукарні, викупити комунальну нерухомість: рішення ухвалили на сесії міської ради 18 грудня 2019 року. Але вже в серпні 2021 року з’явився проєкт рішення сесії про надання згоди ТОВ «Фея» на поліпшення нежитлових приміщень, що перебувають на балансі комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство № 6» Житомирської міської ради, площею 305,3 кв.м за адресою вул. Велика Бердичівська, 85 на загальну суму 772,767 тис.грн, що становить 31,4% ринкової вартості майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності для цілей оренди майна. Втім відповідне рішення міська рада так і не ухвалила.

В коментарі Житомир.info перша заступниця мера Світлана Ольшанська пояснила, чому приміщення перукарні хочуть продати на електронному аукціоні.

«Так, було рішення про дозвіл на приватизацію цього приміщення, але орендарі не скористалися правом приватизації. Влітку цього року вони звернулися за дозволом на невід’ємні поліпшення, проєкті рішення був оприлюднений, але рішення не ухвалювали у зв’язку з тим, що закінчується договір оренди. Поліпшень там фактично немає, перукарня за цією адресою вже не працює, на суборенді там зараз знаходиться магазин промислових товарів. Тому приміщення вирішили продати з аукціону, а не надавати згоду на невід’ємні поліпшення приміщення.

ТОВ «Фея» було зареєстроване в Житомирі в 1994 році і мало два десятки засновників з рівними частками, керівником та власником найбільшої частки була Сторчак Тетяна Юріївна. З квітня 2021 року майже всі співзасновники крім Горейко Віри Володимирівні та Воробйової Оксани Василівни (мають по 3.8%) видалені, а керівником і бенефіціарним власником ТОВ «Фея» став Кульчицький Віталій Домінікович, якому належить 92.39% фірми.

Нагадаємо, 5 листопада цього року влада Житомир виставила на аукціон ще три комунальних приміщення сумарною вартістю майже 3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2021 року влада Житомира на аукціоні вже продала п’ять комунальних приміщень:

15 лютого відбувся аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни з продажу 355,6 кв.м на вул. Юрка Тютюнника, 23 – на торги подала заявку лише Тетяна Володимирівна Камінська, тому зниження ціни не відбулося і 17 березня їй продали приміщення за стартову ціну 1 млн 660 тис. 293 грн;

1 червня відбувся аукціоні з продажу приміщення площею 107,2 кв.м на вул. Вітрука, 41переможцем став підприємець Євгеній Карплюк, який запропонував 2 млн 600 тис. грн при стартовій ціні 1 млн 496 тис. 083,20 грн;

1 липня на аукціоні зі зниженою на 50% ціною Вєтрову Олександру Михайловичу за 951 тис. грн продали приміщення загальною площею 212,1 кв.м на вул.Велика Бердичівська, 9;

20 серпня релігійна організація «Релігійна Громада (Парафія) Святого Апостола Андрія Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви м.Житомир» стала переможцем аукціону з продажу приміщення площею 110 кв.м на вул.Селецька, 21, запропонувавши 1 млн 273 тис. 880 грн при стартовій ціні 1 млн 261 тис. 260 грн;

31 серпня відбувся аукціон з продажу комунального приміщення площею 86,9 кв.м на вул. Вокзальна, 6, де переможцем стало ПП «Компанія Базіс» з пропозицією 2 млн 025 тис. 025 грн, що в 2,2 раза більше від стартової ціни 912 тис. 885 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація аукціон міськрада нерухомість перукарня Ольшанська  
Матеріали по темі