Суспільство

У Коростені не встановлюватимуть головну різдвяну ялинку, але прикрасять металеву

26 November 2022, 15:48

У Коростені цього року головну ялинку встановлювати не збираються.

Про це 24 листопада повідомив сайт Коростень.today з посиланням на Facebook-допис директорки КП КМР «ТО «КоростеньМедіа» Світлани Барановської.

«Як сказав міський голова Володимир Москаленко на сьогоднішній сесії, головну центральну ялинку, яка раніше розміщувалася на майданчику біля палацу культури, цього року встановлювати в місті не будуть. А ось металева срібляста ялиночка на центральній площі над фонтаном буде облаштована, і саме вона додаватиме, особливо діткам, новорічного настрою», – написала директорка комунального ЗМІ.

Коростень.today зауважує, що результати опитування на Telegram-каналі видання показали, що переважна більшість коростенців проти встановлення ялинки цього року.

Нагадаємо, 16 листопада мер повідомив, що в Житомирі не планують проводити масові святкові заходи напередодні 2023 нового року, а зекономлені кошти витратять на подарунки дітям.

17 листопада журналістам Житомир.info начальниця управління культури Ілона Колодій розповіла, що в планах – організувати тематичні майстер-класи та встановити будиночок святого Миколая, який залишився з минулих років.

Станом на 15 листопада управління культури Житомирської міської ради вже провело закупівлі майже 4 тисяч новорічних подарунків на суму 230 тис. грн. На святкування Нового року в бюджеті Житомирської міської територіальної громади на 2022 рік закладали 3 млн грн.

18 листопада на ресурсі ProZorro Управління культури Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ПП «Торговий Дім «Солодкий світ» на придбання ще 20100 новорічних подарунків за 975,7 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2021 року в обласному центрі на пішохідній Михайлівській облаштуванням фотозон та декоруванням ялинки займався Житомирський академічний обласний театр ляльок: за «святковий настрій» влада Житомира заплатила 414 тис. грн. Однак, фотозону біля головної ялинки міста довелось замінити, бо її розкритикували у соцмережах, а на ранок 25 грудня нову фотозону встигли пошкодити: розбили іграшки та перевернули ялинки. Також за 974 тис. грн ТОВ «Епіцентр-К» мало прикрасити центральні вулиці міста консолями й світлодіодними фотозонами «2022» та «Космонавт на планеті», який мав стати цьогорічною «родзинкою». Втім візуалізація суттєво відрізнялась від реальності, і 29 грудня начальниця управління культури Ілона Колодій розповіла, що прибрали фотозони з космонавтом та цифрами «2022», бо вони не відповідали заявленим технічним характеристикам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень ялинка Різдво Новий рік  
Матеріали по темі