Місто

Коментар директора КП «Житомирводоканал» щодо прориву каналізаційного колектора на Івана Гонти

21 June 2023, 15:11

Працівники комунального підприємства «Житомирводоканал» збираються впродовж кількох днів усунути аварійну ситуацію на каналізаційному колекторі по вулиці Івана Гонти.

Про це в коментарі 21 червня сказав директор підприємства Роман Ілик.

«Ввечері 20 червня диспетчера КК «Житомирводоканал» мешканці повідомили, що їхні житлові будинки затоплюються каналізаційними стоками, які витікали з пошкодження на каналізаційному напірному колекторі в районі вул.Івана Гонти 50-52. Трапилась аварійна ситуація, пошкодився напірний каналізаційний колектор діаметром 1000 мм, який перекачує стічні води від головної каналізаційної насосної станції до очисних споруд. Про причини ми не можемо сказати, тому що ми ще не розібрались, не докопалися до труби і не знаємо, що з нею. Скоріш за все, ми передбачаємо, що це строк експлуатації колектора вже більше 50 років, і десь, як кажуть, можливо щось з ним сталося в процесі експлуатації. Вчора ми переключили роботу напірного колектора на інший колектор, цей колектор вивели з експлуатації. Сьогодні проводимо підготовчі роботи, скидаємо з нього стічні води, перекачуємо їх іншим колектором. Інші підготовчі роботи ведуться, а завтра розпочнемо земляні роботи, ліквідацію. Ми плануємо, що завтра, 22 червня, ми розпочнемо земляні роботи, вскриємо трубу, проведемо заміну і усунемо аварійну ситуацію протягом декількох днів», - сказав Роман Ілик.

Керівник комунального підприємства також повідомив, що на водоканал буде складений протокол за забруднення каналізаційними стоками.

«Будуть складати на нас протокол за забруднення, хоч це і аварійна ситуація, але сама процедура передбачає складання протоколу, дослідження факту забруднення і наскільки воно забруднилося чи не забруднилося», - зазначив роман Ілик.

Нагадаємо, після зливи ввечері 20 червня 2023 року на вулиці Івана Гонти в Житомирі прорвало каналізаційний колектор, унаслідок чого деякі приватні обійстя зазнали підтоплень. 21 червня екологи виїжджали на вулицю Івана Гонти: відбирали ґрунти й воду для досліджень та обрахування збитків.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська окружна прокуратура 16 червня 2023 року інформувала про направлення до суду обвинувального акту стосовно колишнього директора комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод, створило небезпеку для довкілля, призвело до масової загибелі об'єктів тваринного світу (ч. 2 ст. 242 КК України). Аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції сталася в ніч з 6 та 7 серпня 2021 року: у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал водогін колектор порив вул.Івана Гонти Ілик Житомирводоканал 
Матеріали по темі