Влада

Житомирська облрада ухвалила нове рішення про передачу санаторію «Дениші» СБУ: віддає разом з боргами

17 August 2023, 14:21

На сесії Житомирської обласної ради 17 серпня депутати замість березневого рішення про передачу санаторію «Дениші» Службі безпеки України ухвалили нове.

Відповідний проєкт рішення сесії «Про надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу у державну власність» оприлюднили на сайті облради 15 серпня.

«Надати згоду на безоплатну передачу цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради, який розташований на земельних ділянках (площа 7,4300 га, площа 0,9700 га, площа 4,5100 га, площа 1,8500 га, цільове призначення: для будівництва і обслуговування санаторно-оздоровчих закладів), зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області у державну власність до сфери управління Служби безпеки України. Визнати таким, що втратило чинність, рішення Житомирської обласної ради від 16.03.2023 № 508 «Про надання згоди на передачу об’єктів нерухомого майна у державну власність», - зазначалося у проєкті рішення, який ухвалили на сесії 17 серпня.

Навіщо ухвалювали нове рішення по санаторію «Дениші» після сесії пояснив в.о. голови обласної ради Володимир Ширма.

«На одній з попередніх сесій було (рішення) про передачу в державну власність, але не цілісного майнового комплексу, а юридичної особи. А зараз внесли корективу і прийняте рішення про передачу цілісного майнового комплексу, тобто всі борги, кредиторську, дебіторську заборгованість держава готова забрати на себе. Не так давно був проведений аудит Держаудитслужбою: там є заборгованість по заробітній платі, є заборгованість перед постачальниками за відповідну продукцію, є і дебіторська заборгованість», - сказав Володимир Ширма.

Нагадаємо, 6 березня 2023 року Житомирська обласна рада отримала лист від Служби безпеки України щодо передачі їм санаторію «Дениші» та земельної ділянки під ним: звернення 3 березня підписав заступник голови СБУ Олександр Якушев, який 6 березня був звільнений з цієї посади указом президента. 10 березня бюджетна комісія Житомирської облради підтримала звернення СБУ про передачу санаторію «Дениші» в державну власність.

Як повідомляв Житомир.info, у першій декаді березня 2021 року депутатська комісія з питань комунальної власності та майнових відносин Житомирської облради погодила надання 678 тис. грн підтримки санаторію «Дениші», який через коронавірус уже тоді мав 3 млн грн збитків. Станом на 16 липня цього ж року дохід КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» становив 3,7 млн грн, водночас збитки перевищили 4,5 млн грн. Наприкінці 2021 року на підтримку санаторію «Дениші» виділяли з обласного бюджету 3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада санаторій СБУ Дениші Ширма сесія 
Матеріали по темі