Події

У Житомирській області чоловіку, який підірвав гранату у сільському магазині, присудили 9 років тюрми

5 October 2023, 16:15

Бердичівський міськрайонний суд визнав 58-річного жителя села Закутинців винним у закінченому замаху на вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 ККУ) та у незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 ККУ) та призначив остаточне покарання – 9 років позбавлення волі.

Про це 5 жовтня повідомляє пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Як встановив суд, події сталися у червні цього року у селі Закутинцях Бердичівського району. Місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп′яніння, зайшов до місцевого магазину, де хотів придбати цигарки та горілку. Коли продавчиня відповіла, що такого товару немає, чоловік обурився, після чого пішов до автомобіля, на якому приїхав. За деякий час, дочекавшись, коли у торговельному закладі не буде покупців, обвинувачений повернувся, тримаючи у витягнутій руці гранату, розтиснув пальці, після чого боєприпас вибухнув. Унаслідок вибуху продавчиня – 27-річна жителька сусіднього села отримала численні уламкові поранення, які належать до тяжких тілесних ушкоджень. Уникнути смерті жінці вдалося лише завдяки вчасно наданій медичній допомозі», - йдеться в повідомленні.

Також суд встановив, що обвинувачений, який раніше працював водієм-далекобійником, незаконно придбав та зберігав за місцем проживання бойову гранату «ДМ-51» та майже 200 одиниць боєприпасів до вогнепальної стрілецької зброї різних калібрів.

«Обвинувачений щодо замаху на вбивство своєї вини не визнав, тому, що не пам′ятає того, що сталося. Перед потерпілою чоловік вибачився формально, завданих збитків не відшкодовував. Варто зазначити, що дане кримінальне провадження суд розглянув у максимально короткі строки – трохи більше як за місяць. При цьому колегія суддів ретельно дослідила усі докази та прийняла справедливе рішення. Призначаючи покарання, суд врахував тяжкість вчинених злочинів, серед яких особливо тяжкий – закінчений замах на вбивство, а також особу обвинуваченого, який раніше не судимий, має похилий вік, потребує лікування руки, яка зазнала травматичної ампутації під час подій. Як обставину, яка обтяжує покарання, суд врахував скоєння правопорушень у стані алкогольного сп′яніння особою, яка має алкогольну залежність, пом′якшувальних обставин суд не встановив», - повідомляє пресслужба суду.

Цивільного позову потерпіла сторона не заявляла. Вирок може бути оскаржений у 30-денний строк.

До набрання вироку законної сили обвинувачений продовжуватиме перебувати під вартою.

Нагадаємо, вдень 20 червня на лінію «102» надійшло повідомлення про вибух у сільському магазині в Бердичівському районі. Було встановлено, що місцевий житель напередодні прийшов у магазин і попросив продати в борг алкогольні напої та цигарки, продавчиня, 1996 року народження, яка працювала там менш ніж тиждень, відмовила. Чоловік вийшов на вулицю та невдовзі повернувся, після того, як зайшов в магазин, пролунав вибух: чоловіку відірвало кисть, продавчиня, мати трьох малолітніх дітей, отримала осколкові поранення, втратила багато крові та була доставлена до лікарні в критичному стані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: граната вирок ст. 115 ККУ суд ст. 263 ККУ Бердичівський міськрайонний суд ф-1 
Матеріали по темі