Місто

«Вороги навіть не засікають, як ми вилітаємо»: у соцмережі показали, як працюють житомирські дрони

12 January 2024, 13:45

У соцмережі показали, як працюють житомирські дрони.

Відео опублікували на сторінці Житомирської міської ради у facebook 12 січня.

«Житомирські дрони в роботі! Дивіться, слухайте. І долучайтесь збирати FPV», - йдеться в дописі.

У відео за кадром військовий розповідає:

«Сьогодні працювали цими дрончиками, які видав мер Житомира. От, судячи по цьому дню, сьогодні літати могли тільки ми і все. Тільки ми взяли інші дрони, у нас одразу два дрони було втрачено, навіть до води не долетіли. Вся фішка в них в тому, що вороги навіть не засікають, як ми вилітаємо. Тобто вони не бачать нас. Друге: потрібно їх таки замовляти у людей, тому що їх залишилося буквально на два виїзди, якщо з такими штурмами, як зараз, то це два виїзди, максимум, і дронів уже не буде, потрібно їх замовляти», - говорить військовий.

Приєднатися до проєкту «Житомирський дрон» можна за посиланням:

https://dron.zt-rada.gov.ua

Нагадаємо, 20 листопада 2023 року міський голова Житомира Сергій Сухомлин презентував платформу «Житомирський дрон», на якій можна отримати кошти за зібраний власноруч FPV–дрон або задонатити на нього. 30 грудня протестували перші FPV-дрони, зібрані волонтерами на платформі «Житомирський дрон», а 5 січня 2024 року організували для журналістів зустріч з розробниками цих дронів.

Як повідомляв Житомир.info, в трійці лідерів по закупівлі дронів за бюджетні кошти у 2023 році є Житомирська міська рада. Минулого року за кошти громади міста закупили 797 дронів на 160 млн грн.

На 2024 рік у бюджеті Житомирської міської громади заклали майже 310 млн грн видатків на оборону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дрон міськрада житомирський дрон відео FPV  
Матеріали по темі