Місто

У Житомирі розпочинають облаштовувати ще один соціальний гуртожиток для переселенців, кошти громади не виділятимуть

17 January 2024, 13:07

У Житомирській міській територіальній громаді 17 січня розпочали реалізацію проєкту з облаштування соціального гуртожитка для ВПО за адресою вул. Домбровського 16А.

Про це в коментарі журналістам 17 січня розповів директор КП «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Сьогодні ми розпочали реалізацію проєкту, який стосується соціального прихистку за адресою вул. Домбровського 16А в місті Житомирі. Це прихисток, який буде місцем для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Це є другий, який фінансується урядом Швейцарії та урядом Німеччини і стосується саме нарощення чи створення соціального житлового фонду в місті Житомирі. Перший проєкт ми реалізували упродовж 2022-23 і це був об'єкт за адресою вул. Отаманів Соколовських 7. На сьогодні там проживають 4 багатодітні родини ВПО. Сьогодні ми фактично розпочинаємо роботу по реконструкції ще одного нежитлового приміщення площею 300 кв. м, яке є комунальною власністю, знаходиться на сьогодні на балансі ЖЕКУ №6. Сьогоднішнім рішенням виконкому ми передаємо цей об’єкт на баланс «Агенції розвитку міста» для того, щоб мати можливість належним чином відобразити в балансному обліку збільшення вартості у зв'язку з ремонтними роботами, які ми плануємо провести упродовж поточного року. Зараз ми вже розпочали розробку проектно-кошторисної документації», – розповідає директор КП «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

Будівельні роботи будуть проводити виключно за рахунок грантових коштів.

«Всі будівельні, монтажні роботи, оздоблення, облаштовані меблями побутовою технікою, ми плануємо завершити до кінця поточного року і ввести в експлуатацію об’єкт. Ми плануємо облаштувати в цьому прихистку 7 житлових сімейних кімнат. Загальна місткість цих кімнат буде складати 21 ліжко-місце. Це буде соціальний об’єкт в якому будуть облаштовані кімнати під ключ. Тобто вони будуть облаштовані меблями, сам прихисток буде облаштований побутовою технікою, пральними машинами, кухнею, посудомийною машиною, холодильниками, телевізорами для зон відпочинку. Тобто це буде повністю об’єкт придатний для проживання і людям потрібно буде просто туди заїхати і все це ми плануємо зробити упродовж цього року.І важливо, що весь цей проєкт фінансується на 100% за рахунок грантових коштів. Тобто місто не виділяє жодного додаткового співфінансування на реалізацію цього проєкту. І загальна вартість проєкту відповідно до грантової угоди, яка на сьогодні між «Агенцією розвитку міста» і нашими міжнародними партнерами складає 180 тис. євро. Тобто це загальний бюджет проєкту і зарахунок чого ми плануємо виконати всі ці роботи. Тобто проєктування, авторський технічний нагляд, розробку проєктно-кошторисної документації, облаштування внутрішніх інженерних мереж, перепланування всієї будівельної роботи, меблі, це буде закуплено виключно за грантові гроші», – зазначив Борис Пахолюк.

Також 17 січня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, які дві категорії громадян мають першочергове право отримати житло як ВПО.

Нагадаємо, 15 січня міськрада інформувала, що Для реалізації проєкту «Реконструкція нежитлового приміщення під соціальний прихисток (гуртожиток) для внутрішньо переміщених осіб та інших соціально вразливих груп населення за адресою: вул. Домбровського, 16-а в м. Житомир» нежитлове приміщення загальною площею 300,6 м2 балансовою (первісною) вартістю 609 713,92 грн передадуть з балансу КП «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №6» на балансовий облік КП«Агенція розвитку міста».

А 12 січня Житомирська міська рада показала, як виглядатимуть багатоповерхові будинки для ВПО, які зведуть у провулку Червоному в межах програми «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні».

Крім того, в Житомирській громаді за підтримки Уряду Естонської Республіки побудують три будинки для родин ВПО, які виховують прийомних дітей. 5 січня 2024 року виконком делегував функції замовника будівництва об’єктів профільним комунальним підприємствам, щоб розпочати роботи.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2022 року у Житомирі завершували реконструкцію комунального приміщення під гуртожиток, яке слугуватиме прихистком одночасно для 7 родин з-поміж ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО переселенець гуртожиток соціальний гуртожиток соціальний прихисток вул. Домбровського житло реконструкція 
Матеріали по темі