Суспільство

Майже 850 тисяч розжарювальних ламп, які жителі Житомирської області обміняли на енергоощадні LED-лампи, утилізують

1 February 2024, 14:28

На Житомирщині прийнято на утилізацію 845 тисяч розжарювальних ламп.

Про це 1 лютого повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.

«З 18 січня 2023 року на Житомирщині стартувала програма безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. На утилізацію вже передано 835 834 ламп прийнятих від населення. Юридичними особами, а саме закладами охорони здоров’я, закладами освіти, закладами культури, закладами соціального захисту і спеціальних служб підтримки осіб передано на утилізацію 9079 вживаних ламп розжарювання», - йдеться в повідомленні.

На території області працює 4 підприємства, що здійснюють утилізацію ламп.

«Ці компанії мають необхідні засоби для переробки різних типів лампочок. Після збору, використані джерела світла транспортуються до спеціально обладнаних установок для переробки, де вони розбираються на складові частини. Компоненти, такі як скло, метал та пластик, будуть перероблені та використані для виробництва нових продуктів або компонентів для електричних приладів», - інформують у Житомирській обласній державній адміністрації.

Нагадаємо, з 4 січня цього року пенсіонери, які проживають в українських містах, можуть обміняти додатково до 5 нових LED-ламп у найближчих до них відділеннях Укрпошти.

Як повідомляв Житомир.info, з 5 грудня 2023 року в селах пенсіонери отримали змогу безкоштовно обміняти ще по 5 LED-ламп у відділеннях Укрпошти.

13 грудня 2022 року пресслужба Міністерства економіки анонсувала, що в Україні хочуть зробити для населення безкоштовний обмін ламп розжарювання на нові світлодіодні: ціль – провести заміну 50 млн ламп, закупку близько 30 мільйонів профінансує Єврокомісія.

З 30 січня 2023 можливість обміняти лампочки розжарювання на світлодіодні у відділеннях «Укрпошти» з’явилася, зокрема, Житомирі.

7 лютого 2023 року пресслужба «Укрпошти» повідомила, що обміняти старі лампи на нові енергоощадні за програмою ЄС та Уряду вже можна у всіх міських та селищних відділеннях «Укрпошти».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лампа утилізація обмін LED-лампи LED  
Матеріали по темі