Місто

Житомирське «Міськсвітло» хоче закупити 400 світлодіодних світильників для резерву: оголосили тендер на 1,4 млн грн

5 March 2024, 15:25

Комунальне підприємство «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Житомирської міської ради оголосило тендер на закупівлю 400 світлодіодних світильників. Очікувана вартість закупівлі становить 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Оголошення оприлюднене в системі «Прозорро» 4 березня.

Торги заплановані на 18 березня. Світильники мають поставити комунальному підприємству до 31 грудня 2024 року.

У коментарі Житомир.info директор КП «Міськсвітло» Сергій Ковальчук розповів, що ці світильники закуплять для створення резерву, оскільки у деяких закінчився термін експлуатації.

«Ми створюємо резерв, цієї кількості має вистачити до кінця року. Деякі з них замінювали у 2012 році, тобто служать вже 14 років, тоді як у них термін експлуатації від 5 до 10 років. У 2019 році відбулась заміна старих ламп розжарювання на світлодіодні світильники й у нас залишилася певна кількість ще з попередньої закупівлі. Цього резерву має вистачити мінімум до кінця цього року, деякі ми вже купували за кошти підприємства, а це – за бюджетні», - розповів Сергій Ковальчук.

У тендерній документації йдеться про те, що комунальне підприємство планує закупити 400 світлодіодних вуличних світильників.


Скриншот тендерної документації з сайту prozorro.gov.ua

Як повідомляв Житомир.info, за впровадження сучасної системи вуличного освітлення в Житомирі взялися у 2016 і встановили 5200 LED-ліхтарів. Тоді з міського бюджету виділили 18 мільйонів гривень, а також скористалися коштами Держфонду регіонального розвитку.

До кінця 2018 року у Житомирі збиралися замінити старі ліхтарі на світлодіодні в житлових масивах Корбутівки, Мальованки, Крошні та на вулиці Покровській. Для цього придбали світильників на 25 млн грн.

З лютого по березень 2019 року в Житомирі замінили близько 4000 вуличних натрієвих ламп та ламп розжарювання на світлодіодні світильники. У травні того ж року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин у соцмережі повідомив про заміну ліхтарів у парку імені Гагаріна на енергоощадні. А влітку в місті збиралися встановити близько 1000 світлодіодних ліхтарів для освітлення шкіл та дитсадків.

У вересні 2020 року міський голова Житомира Сергій Сухомлин в інтерв’ю Житомир.info розповідав, що Житомир став першим містом в Україні, де всі світильники замінили на світлодіодні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер Міськсвітло світильник світло вуличне освітлення Ковальчук  
Матеріали по темі