Місто

В житомирському ПНУ проректорка написала заяву на звільнення, разом з нею пішли ще кілька працівників

12 March 2024, 10:57

Проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Поліського національного університету Людмила Романчук написала заяву на звільнення та вмовила звільнитися ще кількох працівників.

Про це 12 березня Житомир.info повідомили в ПНУ.

«Проректор з наукової роботи написала заяву про звільнення ще 4 березня, але відразу пішла на лікарняний, і станом на зараз вона не звільнена. Вона також вмовила звільнитися кількох своїх підлеглих, зокрема – керівника міжнародного відділу, керівника наукового відділу, свою аспірантку, яка на 0,5 ставки була керівником ботанічного саду. Її підлеглі написали заяви і зараз звільнені, а вона фактично ні, бо перебуває на лікарняному відразу після подання заяви», - розповіли в Поліському національному університеті.

Зауважимо, що відповідно до структури ПНУ проректору з наукової роботи та інноваційного розвитку підпорядковується відділ аспірантури та докторантури, відділ міжнародного співробітництва і навчально-наукова виробнича клініка ветеринарної медицини.

Загалом в університеті є три проректори (див. скриншот з сайту ПНУ).

На коментар заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького щодо звільнення проректора та пояснення вже колишніх працівників університету, які ввечері 11 березня оприлюднило «Суспільне.Житомир», постом у Facebook відреагував ректор ПНУ Олег Скидан.

«На чергові публічні звинувачення заступника Міністра освіти і науки України щодо «нездорової» атмосфери у колективі Поліського національного університету, що призводить до відтоку кадрів, офіційно повідомляю мовою фактів. Згідно офіційних звітів ректорів Поліського університету та ЖДУ імені Івана Франка у 2023 році порівняно з 2022 роком чисельність штатних кандидатів наук у ЖДУ імені Івана Франка зменшилася з 225 до 205 осіб, або на 8,9%. У Поліському університеті – з 212 до 204 кандидатів наук, або на 3,8%. При цьому загальний контингент студентів у ЖДУ імені Івана Франка за цей же період зріс на 14%, у Поліському університеті – на 10%», - йдеться у дописі, оприлюдненому вранці 12 березня.

Нагадаємо, 7 березня понад 200 студентів Поліського національного університету влаштували мітинг під стінами Житомирської обласної ради на захист закладу, а в цей час на сесії облради виступали ректори ПНУ та ЖДУ.

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2024 року ректор Поліського національного університету Олег Скидан заявив про початок процесу об’єднання ПНУ та Житомирського державного університету імені Івана Франка, а 19 лютого 2024 року ректорка ЖДУ Галини Киричук заперечила інформацію про об’єднання двох університетів в один, бо «жодного нормативного документа ні в МОН, ні в Уряді ще немає». 2 березня Олег Скидан виклав лист Міністерства освіти і науки, направлений 1 березня 2024 року начальнику ОВА Віталію Бунечку з рекомендацією опрацювати та надати пропозиції стосовно реорганізації Поліського національного університету шляхом приєднання до Житомирського державного університету ім.Івана Франка. 4 березня 2024 року студенти організували акцію біля ПНУ, а в університеті зібрали конференцію трудового колективу, де викладачі висловлювалися проти приєднання до іншого навчального закладу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет проректор ПНУ звільнення Скидан  
Матеріали по темі