Місто

Євгенія Волинець знову не зможе викупити земельну ділянку на Хлібній: депутати Житомирської міськради проти

15 December 2016, 12:19

Підприємець Євгенія Волинець не зможе купити земельну ділянку на вул. Хлібна, 17 в Житомирі.

Проект рішення щодо продажу фізичним особам-підприємцям земельних ділянок несільськогосподарського призначення в м. Житомирі, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна заявників, розглядали на сесії міської ради 15 грудня.

«Прошу не продавати земельну ділянку даній особі. Якщо ми в місті Житомирі не можемо розібратися з Волинець, яка стільки порушувала в своєму житті, то що вже про президента не говорити», - сказав Валерій Шевчук.

Депутат також зауважив, що певні дозволи Євгенія Волинець отримала тоді, коли у минулій депутатській каденції головою земельної комісії став Михайло Пухтаєвич.

«Я ще хочу зробити запит, чи робив голова земельної комісії Михайло Пухтаєвич заяву про конфлікт інтересів, бо Євгенія Волинець є його кумою», - заявив депутат від «Самопомочі».

«Моя рекомендація: відмовити у продажі земельної ділянки ФОП Волинець у зв’язку з невірними відомостями у поданих документах», - запропонував Шевчук.

Мер поставив цю пропозицію на голосування, але депутати її не підтримали: «за» 11 депутатів з 28 присутніх.

Але І проект рішення в цілому теж не набрав необхідної кількості голосів і не був прийнятий: «за» проголосували 17 депутатів при мінімальній необхідній кількості 23 голоси. Нагадаємо, на вересневій сесії 2016 року депутати міськради відмовилися продавати Євгенії Волинець земельну ділянку біля Житнього ринку.

Конфлікт навколо земельної ділянки на Хлібній,17 розпочався декілька років тому. 22 травня 2012 року вісім торгових кіосків, які стояли уздовж стіни будівлі на розі вул. Хлібна і площі Житній ринок, пересунули на край тротуару, бо власниця магазину почала реконструкцію. П’ять металевих кіосків, які продовжували стояти на краю тротуару, вивезли в ніч з 23 на 24 серпня 2013 року: продавці обурювалися, що демонтаж здійснили незаконно.У листопаді 2015 року прокуратура повідомила: господарським судом Житомирської області визнано неправомірним та скасовано рішення міськради про надання в оренду земельної ділянки 0, 0441 га по вул.Хлібна вартістю 400 тис грн та зобов’язано повернути її у власність територіальної громади.

У березні цього року депутат міської ради Валерій Шевчук повідомив, що Євгенія Волинець знову намагається привласнити земельну ділянку по вулиці Хлібній, 17: Рівненський Апеляційний суд частково задовольнив її апеляційну скаргу на рішення Житомирського господарського суду і питання можуть винести на сесії міської ради.

Євгенія Волинець є господаркою розважального комплексу «Волна», який знаходиться на вул.Северина Наливайка у Житомирі. 29 жовтня 2015 року власниця готельно-оздоровчого комплексу напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу. У січні цього року правоохоронці завершили розслідування і направили до суду обвинувальний акт: Євгенію Волинець обвинувачують за двома статтями Кримінального Кодексу: ст.171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» і ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів. 8 лютого перше судове засідання по справі перешкоджання діяльності журналістів не відбулося. Власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна» прийшла лише на третє судове засідання 11 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі