Влада

Президент вимагає посилити боротьбу із «чорними» копачами бурштину в Житомирській області, на Рівненщині та Волині

11 February 2017, 09:10

Президент України Петро Порошенко вимагає посилити боротьбу із незаконним видобутком бурштину у трьох областях, в тому числі й в Житомирській.

Про це він заявив в Івано-Франківську під час наради щодо експерименту з розвитку дорожньої галузі за участю голів облдержадміністрацій західного регіону, пише сайт Укрінформ.

«Керівникам Житомирської, Рівненської та Волинської областей я ставлю питання про боротьбу з  незаконним видобутком бурштину. Я звернувся до уряду або через законодавче, або через нормативне врегулювання нарешті підготувати нормативні підстави», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, у зв’язку із загостренням ситуації щодо незаконного видобутку бурштину, до міста Олевськ Житомирської області відряджені військовослужбовці Першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України.

Як повідомляв Житомир.info, 2 лютого у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронці провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області. На прес-конференції 3 лютого голова ОДА Ігор Гундич анонсував створення до кінця 2017 року комунального підприємства по видобутку бурштину. 25 січня під час представлення нового голови Олевської РДА представники громадськості просили погоджувати з ними призначення нового керівника відділення поліції. Через стрілянину в Олевську, яка сталася в ніч з 15 на 16 січня, загинули двоє чоловіків: через кілька годин після збройної сутички помер житель Київської області, а 23 січня в Олевській лікарні помер житель Львівської області. Визначено більше 30 осіб, які брали участь у цьому конфлікті з двох сторін, п’ятьом оголошено підозру. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників місцевої поліції, начальника відділення поліції та керівника одного з його підрозділів звільнили зі служби. Також був звільнений місцевий прокурор. 26 січня в Олевську начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко представив нового керівника місцевої поліції – Сергія Савлука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі