Політика

Депутатський запит щодо діяльності головного еколога Житомирської області: просять відсторонити та провести перевірку

13 February 2017, 12:25

Народний депутат від Житомирської області Павло Дзюблик (фракція «Народний фронт») звернувся до міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, державного секретаря Мінекології Геннадія Дмитренка та т.в.о. голови Держекоінспекції Ігоря Яковлева щодо неправомірних дій керівництва Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Депутатський запит від 9 лютого 2017 року, нардеп опублікував на своїй сторінці у фейсбук.

«Чергова скарга на моє ім’я надійшла від виконавчого директора Асоціації «Камінь України» Костюка В.І. з приводу протиправних дій Державної екологічної інспекції у Житомирській області, а саме у зв’язку з вчиненням тиску на представників малого бізнесу, що відбувається при оформленні товарів (виробів з декоративного каменю) на експорт при проходженні радіологічного контролю», - йдеться у запиті.

Зазначається, що обласна екоінспекція «рекомендує» отримувати сертифікат радіаційного контролю на кожну партію товару в приватній компанії ТОВ «Всеукраїнська Екологічна Компанія».

«Підприємці вбачають в діях посадових осіб Інспекції порушення Закону України «Про запобігання корупції», адже такими діями надається незаконне сприяння комерційній структурі в одержанні надприбутків, крім того керівник Держекоінспекції у Житомирській області, перевищуючи свої повноваження, вводить непередбачені чинним законодавством України норми радіаційного контролю. Враховуючи вищевикладене, прошу Вас нарешті почути про наявну проблему у Житомирській області та побачити її масштаби із звернень та запитів, поки її не показали обурені жителі області, які готові до радикальних дій», - пише народний депутат.

Павло Дзюблик просить перевірити викладені факти та дати належну оцінку діям начальника Держекоінспекції у Житомирській області Богдана Гнатюка.

«Провести службову перевірку, на час якої відсторонити начальника від займаної посади, у разі виявлення порушень чинного законодавства України Гнатюком Б.Й. – притягнути його до відповідальності та звільнити», - зазначається у депутатському запиті.

Нагадаємо, Богдан Гнатюк очолює Держекоінспекцію у Житомирській області з 1 січня 2012 року. З 25 серпня по 25 вересня 2016 року він був відсторонений від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування. 30 вересня голова Держекоінспекції Андрій Заїка підписав наказ про звільнення Богдана Гнатюка. 24 листопада Гнатюк вийшов на роботу: у прес-службі обласної екологічної інспекції повідомили, що він перебував на лікарняному і вийшов на роботу по його закінченню.

Як повідомляв Житомир.info, 12 січня цього року голова Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка заявив про особисту зацікавленості міністра екології України Остапа Семерака у покриванні протиправних дій та лобіюванні інтересів керівника Держеконіспекції у Житомирській області Богдана Гнатюка. 18 січня Уряд відсторонив Андрія Заїку від виконання обов’язків керівника Держекоінспекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі