Влада

На сесії Житомирської міськради пропонують не продавати Євгенії Волинець земельну ділянку на Хлібній, бо питання розглядає поліція

4 April 2017, 10:42

Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Валерій Шевчук пропонує не давати дозвіл на продаж Євгенії Волинець земельну ділянку на Хлібній, бо питання розглядається поліція.

Про це Шевчук повідомив під час депутатських заяв та виступів на другому пленарному засіданні сесії міської ради 4 квітня.

«Я звернувся до СБУ в грудні 2016 року, вони направили моє звернення до Національної поліції в Житомирській області. Вони моє звернення розглянули і запросили додаткові документи. На даний час питання розглядається в управлінні Національної поліції в Житомирській області. Питання розглядалося на комісіях, всі комісії вирішили відмовити, і лише гуманітарна комісія не визначилася по даному питанню», - сказав Валерій Шевчук.

Він закликав колег-депутатів не голосувати за надання дозволу на викуп земельної ділянки по вулиці Хлібній.

Нагадаємо, конфлікт навколо земельної ділянки на Хлібній,17 розпочався декілька років тому. 22 травня 2012 року вісім торгових кіосків, які стояли уздовж стіни будівлі на розі вул. Хлібна і площі Житній ринок, пересунули на край тротуару, бо власниця магазину почала реконструкцію. П’ять металевих кіосків, які продовжували стояти на краю тротуару, вивезли в ніч з 23 на 24 серпня 2013 року: продавці обурювалися, що демонтаж здійснили незаконно.У листопаді 2015 року прокуратура повідомила: господарським судом Житомирської області визнано неправомірним та скасовано рішення міськради про надання в оренду земельної ділянки 0, 0441 га по вул.Хлібна вартістю 400 тис грн та зобов’язано повернути її у власність територіальної громади.

У березні цього року депутат міської ради Валерій Шевчук повідомив, що Євгенія Волинець знову намагається привласнити земельну ділянку по вулиці Хлібній, 17: Рівненський Апеляційний суд частково задовольнив її апеляційну скаргу на рішення Житомирського господарського суду і питання можуть винести на сесії міської ради.

Євгенія Волинець є господаркою розважального комплексу «Волна», який знаходиться на вул.Северина Наливайка у Житомирі. 29 жовтня 2015 року власниця готельно-оздоровчого комплексу напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу. У січні цього року правоохоронці завершили розслідування і направили до суду обвинувальний акт: Євгенію Волинець обвинувачують за двома статтями Кримінального Кодексу: ст.171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста» і ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів. 8 лютого перше судове засідання по справі перешкоджання діяльності журналістів не відбулося. Власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна» прийшла лише на третє судове засідання 11 березня.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 15 грудня 2016 року депутати Житомирської міськради теж виступили проти продажу ділянки Євгенії Волинець.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі