Місто

У Житомирі з аукціону продадуть 21,6 тисяч кв.м. комунальної нерухомості. Інтерактивна карта

12 March 2018, 17:59

1 березня 2018 року депутати Житомирської міської ради затвердили перелік комунальних приміщень, які підлягають продажу через схему «невід’ємних поліпшень» та з аукціону.

На відкритих торгах влада Житомира планує продати 46 комунальних приміщень: це переважно нежитлові приміщення та поштові відділення. Загальна площа цього нерухомого майна складає 21,6 тис. кв.м.

Інтерактивна карта об’єктів комунального майна, що підлягають продажу з аукціону:

Нижче – про найбільші об’єкти, які продадуть з аукціону.

Майновий комплекс готелю «Житомир», площа 10 тис. 860 кв.м.

У 2016 році готель планували реконструювати і розмістити у ньому ЦНАП, площею 1,5 тис. кв.м. Тендер на ці роботи виграла «Поліська логістична компанія», але в грудні 2016 року тендер вирішили скасувати, бо з’явилося «інше бачення» щодо ЦНАПу.



Готель «Житомир», знімок Google Street View

Будівля колишнього інфекційного відділення (крім споруди цивільного захисту) Центральної міської лікарні №2, площа – 3 тис. 104 кв.м.

Про намір виставити будівлю дитячого інфекційного відділення на аукціон у Житомирській міській раді говорили ще два роки тому, у в березні 2016 року. Через місяць уточнили, що продадуть її лише за умови збереження медичного профілю будівлі.

«Вирішили виставити це приміщення на аукціон – найпрозоріший спосіб для приватизації. Проте, ми виставляємо умови – медичний профіль має зберігатися не менше 10 років. Тобто, ніякого готелю чи розважального центру там не буде», - коментував тоді заступник міського голови з гуманітарних питань Матвій Хренов, який звільнився з посади 5 березня цього року.



Будівля інфекційного відділення ЦМЛ №2, квітень 2016 року

Підвальні приміщення на вулиці Небесної сотні, 29, площа – 665 кв.м.



Небесної Сотні, 29, знімок Google Street View

Підвальні приміщення на вул. Перемоги, 12, площа – 638 кв.м.



Перемоги, 12, знімок Google Street View

Приміщення стоматологічної поліклініки на В. Бердичівській, 33, площа – 539 кв.м.

За цією адресою знаходилось КП «Житомирська госпрозрахункова стоматологічна поліклініка».



Велика Бердичівська, 33, знімок Google Street View

Серед інших об’єктів, що підлягають продажу з аукціону - будівля відділення детоксикаційної допомоги на провулку Успенському, 5, площею 332 кв.м.

На вулиці Хлібній, 19, у так званому «Будинку працелюбства», який є пам’яткою архітектури, збираються продати 115 кв.м. Нагадаємо, 65 кв.м в цьому будинку міська рада вже продала: нерухомість приватизувало 21 грудня 2017 року товариством з обмеженою відповідальністю «Благо-вест» за 524 тис. 832 грн.

Наприкінці 19 століття у «Будинку працелюбства» безхатченки могли отримати притулок і ночівлю, підлітки – навчитись якомусь ремеслу, а бідняки – підзаробити. Зараз там переважно знаходяться магазини, а під стінами будівлі розмістилася вулична торгівля. У вересні 2016 року тодішня голова облради Анжеліка Лабунська створила робочу групу «з огляду приміщень будівель по вул. Хлібній, 19, та вул. В. Бердичівській, 15/1, з метою відновлення їх та збереження в належному стані». У березні 2017 року робоча група Житомирської облради збиралася рекомендувати розірвати договір з орендарем будівлі по Хлібній, 19 та оголосити конкурс на оренду з пропозицією поліпшити майно з метою відновлення та збереження пам’ятки архітектури в належному стані.



Колишній «Будинок працелюбства», березень 2017 року

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році у місті почалась «велика приватизація», в рамках якої міська рада збирається продати майже 3 тис. кв.м. комунальної нерухомості без аукціону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада приватизація нерухомість приміщення карта  
Матеріали по темі