Місто

Житомиряни з дітьми розважаються у сквері на Лятошинського, який вже без паркану, але ще офіційно не відкритий

31 May 2019, 13:03

Увечері 30 травня зняли будівельний паркан на перетині вулиць Лятошинського і Небесної сотні в Житомирі, і городяни побачили оновлений та осучаснений сквер, термін здачі робіт по якому двічі переносили.

Територія озеленена, доріжки викладені бруківкою, дитячі зони зі штучним покриттям. Є велопарковка, безплатний туалет, лавки, столи для шахів, «сонячне дерево» для підзарядки ґаджетів, фонтан. Як і планувалося, на деяких «острівцях» буяє висока декоративна трава.

Нагадаємо, 15 травня 2019 в.о. директора КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта розповів Житомир.info, що офіційне відкриття скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського заплановане на 1 червня, а до 31 травня підрядник ТОВ «АртХаус» має передати виконані роботи.

Начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун у коментарі Житомир.info 31 травня розповів, що наразі підрядник не надав на затвердження в мерію акт виконаних робіт.

«Будівельні роботи завершені, міська рада повинна їх прийняти. Можливо, будуть якісь зауваження, які підрядник повинен буде усунути. І вже потім буде підписаний акт виконаних робіт і вирішуватиметься питання здачі об’єкта в експлуатацію і дата його офіційного відкриття», - повідомив Олександр Марцун.


Нагадаємо, 30 березня 2019 року в сквер на вулицю Лятошинського у Житомирі привезли саджанці дерев, а 19 квітня встановили оригінальні лавки. Весняний фоторепортаж зі скверу на Лятошинського, де вже завершують реконструкцію, висадили дерева та встановили лавки, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, переможцем торгів з реконструкції скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією 4 млн 937 тис. грн. Спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. У серпні 2018-го у сквері зрізали 30 дерев, замість яких збиралися посадити клени, яблуні та сакури, вирощені за голландськими технологіями – у контейнерах, що гарантує їхнє приживання на новому місці. Термін реконструкції двічі переносили: у листопаді 2018 – на грудень 2018, у грудні 2018 - на травень 2019 року «через документально підтверджені об’єктивні обставини». Дизайн-рішення скверу на Лятошинського в Житомирі від травня 2018 дивіться тут.

23 квітня сквер на Лятошинського тестували на доступність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер вул. Лятошинського Марцун  
Матеріали по темі