Місто

​Організатори «ПАРКування Соборного» запрошують житомирян висловитися щодо реорганізації майдану

20 September 2019, 13:48

На центральному майдані Житомира 20 вересня тривають підготування до дводенного заходу «ПАРКування Соборного». На майдан уже привезли портативні зелені насадження, будують амфітеатр та ділять простір на зони.

Уже 21 вересня тут можна буде відвідати майстер-класи, взяти участь у панельних дискусіях та подивитись презентації різних проєктів. Організатори заходу кажуть: в першу чергу проєкт спрямований на те, щоб майдан Соборний був безпечним для усіх учасників дорожнього руху.


«Це не є рекреаційна зона, ми наголошуємо на тому, що ми не створюємо ще одну рекреаційну зону в місті Житомирі. Це історія про ефективне використання простору і взаємоповагу між учасниками. Ми не обмежуємо рух автомобільного транспорту, ми не закриваємо рух автомобільного транспорту. Ми надаємо можливість пересуватись і пішоходам, і автомобілістам», - розповідає координаторка проєкту «ПАРКування Соборного» Олена Чернишова.

До реалізації проєкту організаторам вдалось залучити партнерів, які іноді на волонтерських засадах допомогли спланувати організацію громадського простору.

«Цей проєкт реалізувався дуже активно за рахунок партнерських коштів, або ж ми взагалі отримували просто підтримку і безкоштовне надання певних матеріалів, або виставлення coffee-point. Усе це не коштувало нічого для організації. Щодо бюджетних коштів, то вони становлять не більше десяти відсотків від реалізації проекту. І включають лише ті, які й так були заплановані на реалізацію. Наприклад, закупка знаків, які залишаються місту і використовуються протягом реорганізації руху в будь -кий момент під час реконструкції», - каже Чернишова.

Організатори проєкту «ПАРКування Соборного» запрошують містян долучитись до дискусії та висловити свою думку щодо реорганізації майдану в громадський простір.

«Запрошуємо усіх висловлювати свою думку і за, і проти. Буде також можливість проголосувати за реконструкцію майдану чи проти реконструкції майдану, висловити свою думку, обговорити це - в неділю відбудеться панельна дискусія на тему, то чим же є майдан Соборний: це майдан чи дорога. Ми запрошуємо вас також подивитись на це, а також буде оголошено результати конкурсу «TUMI: шлях до школи», де міський голова нагородить чотири школи, які отримають інфраструктурні рішення з підвищення безпеки дітей на шляху до школи», - розповідає Олена Чернишова.

Висловити свою думку стосовно необхідності реорганізації майдану Соборного у громадський простір, який буде безпечним для всіх учасників дорожнього руху, кожен охочий можуть впродовж вікенду 21-22 вересня.

План заходу «ПАРКування Соборного» в центрі Житомира.

Нагадаємо, 17 вересня частину головного майдану Житомира загородили бетонними блоками.

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня 2019 року члени виконкому погодили проведення у Житомирі «Європейського тижня мобільності», задля якого з 16 по 22 вересня на майдані Соборному мали змінити рух транспорту. Під час обговорення члени виконкому підтримали пропозицію Руслана Годованого: доповнити проєкт рішення пунктом, що у разі відсутності погодження поліції тимчасової зміни руху, даний захід на майдані Соборному не проводити, а провести його за іншою локацією, яка не потребує зміни руху.

9 вересня 2019 року стало відомо, що проєкт «ПАРКування Соборного» опинився під загрозою зриву, і наступного дня патрульні пояснили, чому не погоджують цей захід.

Відеоваріанти реконструкції центральних житомирських майданів тут. Який вигляд мали житомирські майдани Соборний та Перемоги у травні 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПАРКування майдан Соборний тиждень мобільності  
Матеріали по темі