Місто

​Житомиряни поділилися враженнями від проведеного Форуму регіонів України та Білорусі

7 October 2019, 15:39

Упродовж двох днів, 3 та 4 жовтня, у Житомирі проходив Другий Форум регіонів України та Білорусі.

До візиту гостей почали готувалися завчасно: перекрили рух транспорту на майдані Соборному та «підфарбували» приміщення Житомирської ОДА.

Загалом на житомирян та гостей міста очікувала виставка великогабаритної техніки на майдані Соборному та українсько-білоруський ярмарок на Михайлівській. В рамках форуму 3 жовтня відбулася зустріч керівників регіонів України та Білорусі, а вже 4 жовтня до Житомира приїхали президенти України та Білорусі, які виступили на пленарному засіданні Форуму регіонів.

Журналісти Житомир.info поцікавилися думкою житомирян, щодо Другого форуму регіонів України та Білорусі та запитали у них, чи підтримують вони співпрацю між країнами.


«Дуже чудовий форум і, щоб далі також збиралися, і Житомир був таким посередником з подачі президента. Це взагалі чудово. Співпраця між такою країною як Білорусь звісно потрібна, це ж наші браття», - говорить Алла.

«Мені здається були незручності через те, що ми не могли дістатися на пари. Ми не встигли. Співпраця між країнами мені подобається і це важливо для України саме зараз у наш час», - розповідає Олена.

«Не бачив форум, тільки приїхав у Житомир, але якщо є спілкування, то можна знайти якийсь консенсус. Така співпраця потрібна», - ділиться Сергій.

«Було дуже цікаво та захопливо. Хочеться, щоб у нас постійно відбувалися такі події, тому що від цього залишаються гарні враження. Для нашого міста це - розвиток», - говорить Аліна.

«Ми завжди були дружні народи. Все було супер», - каже Катерина.

«Це братні народи, потрібно кооперуватися. Ми повинні їм допомогти, а вони нам. Щодо економіки, я думаю потрібна співпрацювати», - говорить Олександр.

«Я закінчила школу в Білорусі, у місті Бобруйськ. Мені було приємно. що коли я пішла на площу. Там була машина від «Шинного заводу». Коли я закінчувала школу, завод виробляв лише шини, а тепер будують машини. Приємно, що дружба між двома державами зміцнюється. Ми усі слов`яни», - розповідає Лілія.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь 3 жовтня в міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. В ОДА відбулася зустріч українських голів облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. На майдані Соборному відкрили виставку великогабаритної техніки, а на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі. Ввечері для учасників Форуму організували культурну програму.

4 жовтня до Житомира приїхали президенти України та Білорусі: з самого ранку центральні вулиці та майдани заполонили правоохоронці, а Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко після зустрічі в ОДА виступили на пленарному засіданні Форуму регіонів, яке проходило в драмтеатрі.

В цей час біля приміщення житомирського театру, де проходило пленарне засідання в рамках Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, влаштували акції проти «формули Штайнмаєра» та на захист «свободи слова». Учасники акції протесту проти «формули Штайнмаєра» палили фаєри, які з рук виривали працівники поліції.

Фоторепортаж про участь президентів двох країн у форумі регіонів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Форум Білорусь Зеленський Лукашенко  
Матеріали по темі