Місто

Влада Житомира оголосила конкурс для забудовників, які за три роки можуть звести «соціальну» багатоповерхівку

19 February 2021, 18:18

Влада Житомира оголосила конкурс з визначення забудовника для будівництва, реконструкції об’єктів житлового призначення соціального та/або доступного житла Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідне повідомлення 19 лютого оприлюднене на сайті міської ради.

«Будівництво частки доступного житла (квартир) в багатоповерховому житловому будинку на земельній ділянці загальною площею 0,78 га (кадастровий номер: 1810136300:07:020:0020) за спеціальною ціною, яка становить не більше 50 % з ПДВ опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України (розрахованої станом на 01 жовтня 2020 року, відповідно до Наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 16.12.2020 № 311) за 1 кв. метр загальної площі квартир будинку для подальшого забезпечення житлом освітніх та медичних працівників Житомирської міської ОТГ. Розрахункова частка житла (загальна площа квартир), яка буде передаватися за спеціальною ціною у власність освітніх та медичних працівників Житомирської міської ОТГ, яка є початковою (стартовою) для Учасників конкурсу, має складати не менше ніж 3 500,00 кв. метрів загальної площі квартир в багатоповерховому житловому будинку. Решта приміщень в багатоповерховому житловому будинку за адресою: пров. Червоний, 41-А, м. Житомир, реалізовується переможцем конкурсу на власний розсуд по його встановленій комерційній ціні», - йдеться в описі предмету конкурсу.

Зазначається, що строк будівництва (прийняття в експлуатацію) житла не повинен перевищувати 48 місяців з дати отримання дозволу на початок виконання будівельних робіт.

Визначено, що у квартирах повинно бути виконано:

точки підключення до відповідних інженерних мереж:електроенергії, опалення, холодного і гарячого водопостачання, каналізації, газопостачання (за наявності);

встановлено індивідуальні засоби обліку води, електроенергії, газопостачання (за наявності);

встановлено вхідні двері, засклені склопакетами металопластикові вікна та балконі двері, улаштовано цементно-піщану стяжку підлоги, перегородки.

Строк подання конкурсних пропозицій – до 11:00 год. 29 березня 2021 року.

Дата та час проведення конкурсу – 31 березня 2021 року о 14:30 год.

Нагадаємо, на засіданні 22 вересня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив конкурсну документацію та доручив УКБ провести конкурс з визначення забудовника для будівництва доступного житла – багатоповерхового житлового будинку на земельній ділянці по провулку Червоному, 41-а.

У листопаді 2020 року УКБ оголосило конкурс для забудовників, які за три роки зведуть у Житомирі багатоповерхівку з доступним житлом. Однак жодної пропозиції від забудовників не надійшло і на засіданні міськвиконкому 17 лютого 2021 року вирішили ще раз провести конкурс, прописавши чіткі вимоги.

Як повідомляв Житомир.info, 26 грудня 2018 року Житомирська міська рада планувала провести земельний аукціон з продажу ділянки площею 0,78 га по провулку Червоному, 41-а зі стартовою ціною 6 млн 750 тис. грн, але торги не відбулися. На сесії міської ради 31 жовтня 2019 року пропонували КП «Центр інвестицій» надати в постійне користування ділянку площею 0,78 га на провулку Червоному, 41-а для будівництва багатоквартирного житлового будинку з соціальним житлом, але достатньої кількості голосів пропозиція не набрала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло конкурс забудовник доступне житло 
Матеріали по темі