Місто

У новому спортзалі житомирської школи, який урочисто відкрили минулого року, цвітуть стіни та капає конденсат

27 April 2021, 13:45

Новий спортзал житомирської школи №10 не можна повноцінно використовувати, бо приміщення нормально не опалюється, вентиляція не працює.

Про це повідомила голова гуманітарної комісії Житомирської міської ради Людмила Зубко після відвідин навчального закладу.

«Ця школа на Мар’янівці не поступається школам у центрі. Але деякі речі мене просто шокували – вони аж ніяк не про безпеку і комфорт наших дітей. У школі фактично немає харчоблоку. Вірніше, він є, та назвати це харчоблоком язик не повертається. Там відсутня вентиляція, постійно утворюється конденсат. Олександр Величко сподівається, що цьогоріч вдасться отримати кошти з міського бюджету на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва повноцінної їдальні. Я голосуватиму «за». Сумна і довготривала історія зі спортивною залою школи. Гарне, просторе, світле приміщення, де можна було б проводити навіть загальноміські змагання. Але. Тендер на реконструкцію провели ще в 2016 році, проте цей об’єкт і досі не можна повноцінно використовувати: взимку стіни цвітуть, зі стелі скапує конденсат, на підлозі утворюються калюжі, приміщення нормально не опалюється, вентиляція не працює… В управлінні капітального будівництва директору пообіцяли, що за весняно-літній період недоліки усунуть і в новому навчальному році діти нарешті матимуть нормальну спортивну залу», - написала у Facebook депутатка міської ради.

В коментарі Житомир.info 27 квітня начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов пояснив, що для збільшення потужності шкільної котельні треба 1 млн грн, а проблеми з вентиляцією підрядник усуне самостійно.

«В школі є проблема з котельнею – котел не подає потрібну температуру для опалення спортивної зали, а цієї зими взагалі розмерзлася система вентиляції. Після цього була створена комісія, проєктантам дали доручення розробити новий проєкт і зараз будемо пропонувати виділити з міського бюджету близько 1 млн грн на реконструкцію шкільної котельні. Сьогодні буде нарада, де визначимо остаточно обсяг необхідних робіт і їхню вартість, і завтра (28 квітня) на гуманітарній комісії я буду про це доповідати», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Начальник УКБ також зауважив, що на реконструкцію спортзалу з міського бюджету всього було виділено 10 млн грн, але 1 млн грн невикористаних коштів управління повернуло. А щодо проблеми з котельнею, то директор школи Олександр Величко ще раніше пропонував виділити на її модернізацію 400 тис. грн, але бюджетна комісія погодила виділення лише 35 тис. грн на засувку, яка не допомогла.

«Треба збільшити потужність автономної шкільної котельні, бо вентиляція у спортивному залі працює при температурі 70 градусів, а в школі, яка збудована з червоної цегли, виставляють температуру 40-50 градусів, а на вихідні, коли немає занять, ще менше. На школу цієї температури вистачає, а на спортзал – ні, і в лютому цього року, коли було 25 градусів морозу, перемерзла вентиляційна установка: її ніхто не вмикав, бо діти були на карантині. Вентиляцію погодився відновити підрядник, але якщо не модернізувати котельню, то наступної зими може бути таж сама проблема», - пояснив начальник управління капітального будівництва.

Зазначимо, що за підсумками І кварталі 2018 року школа №10 за рахунок економії газу отримала «бонус» - 42 тис. грн на жалюзі і тоді директор Олександр Величко розповідав, що він щоденно особисто регулює тепло, зокрема – виключає котел вночі і в другій половині дня, коли дітей немає в школі.

Нагадаємо, спортивний зал школи №10, який будували понад 4 роки, урочисто відкрили перед місцевими виборами, у вересні 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info тендер на реконструкцію спортзалу у житомирській ЗОШ №10 провели в 2016 році, підряднику ТОВ «Житомирбудактивація» заплатили 1 млн грн. У серпні 2018 року директор ЗОШ №10 Олександр Величко розповідав, що в новому навчальному році учні повинні будуть «місити болото» на фізкультурі, бо підрядник не добудував спортзал, уникає зустрічі і не бере слухавку.

У лютому 2019 року управління капітального будівництва уклало договір на 9 млн 578 тис. грн з ТОВ «УК «Комфорт-Буд» на завершення будівництва спортивної зали ЗОШ №10, ремонтні роботи мали завершити до 1 вересня 2019 року.

7 лютого 2020 на сесії Житомирської міської ради для завершення будівництва спортзалу у школі №10 на Київському шосе, 37 виділили 48,362 тис. грн і заступник начальника управління капітального будівництва Олександр Заблоцький зазначив, що це останні кошти, які виділяють на цей об’єкт. І вже 18 лютого цього ж року директор школи №10 Олександр Величко, який на той час був депутатом Житомирської міської ради, повідомив, що спортивний зал нарешті готовий до введення в експлуатацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа спортзал Зубко УКБ. котельня Величко  
Матеріали по темі