Влада

Комісія за тиждень має провести службову перевірку за фактом аварії на КП «Житомирводоканал»

10 August 2021, 14:13

Мер Житомира Сергій Сухомлин призначив службову перевірку за фактом виникнення аварії на головній каналізаційно-насосній станції по вул.Івана Гонти, 16.

Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 9 серпня.

«Визначити предметом службової перевірки встановлення причин аварії та виконання посадовими особами комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради службових повноважень при забезпеченні водовідведення у місті. Встановити строк проведення службової перевірки з 09 серпня 2021 року по 16 серпня 2021 року», - йдеться у документі.

Для проведення службової перевірки мер створив комісію, яку очолила депутатка міської ради Олена Розенблат – голова наглядової ради КП «Житомирводоканал». До складу комісії увійшли ще десять депутатів - членів наглядової ради цього підприємства, заступник мера Сергій Кондратюк, директор юридичного департаменту Євгеній Черниш та два представники експертного середовища: Леонід Башинський, колишній керівник водоканалу, та Едуард Кругляк, колишній заступник мера Житомира та ексзаступник міністра розвитку громад та територій України.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 9 серпня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав, що КП «Житомирводоканал» не вистачило 30 днів для завершення реконструкції головної каналізаційно-насосної станції, один з чотирьох насосів, які вийшли з ладу, вже висушили і встановлюють. Директор водоканалу Андрій Нікітін інформував про вплив аварійної ситуації на якість води в річці Тетерів, а депутати ухвалили звернення щодо розслідування ситуації на водоканалі і звільнення директора підприємства.

Втім, встановлений висушений насос пропрацював лише кілька годин і 10 серпня мер порадив житомирянам запастися водою, бо ввечері можливе відключення для встановлення іншого насосу.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 7 серпня 2021 року в Житомирі сталася значна аварійна ситуація на головній каналізаційній насосній станції, директор водоканалу просив житомирян зменшити використання води. Через аварію на насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби, за фактом виникнення аварії на водоканалі розпочали службове розслідування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал перевірка розпорядження комісія Житомирводоканал  
Матеріали по темі