Місто

Житомирянам, чий будинок чи квартира повністю зруйновані, будуть виплачувати матеріальну допомогу по договору оренди житла

6 May 2022, 16:01

Виконком Житомирської міської ради проголосував за внесення змін та доповнень до рішення від 21.03.2022 № 204 «Про затвердження Положення про надання адресних соціальних матеріальних допомог громадянам-мешканцям Житомирської міської територіальної громади», унормувавши видачу коштів на оплату оренди житла для осіб, які повністю втратили житло внаслідок російських бомбардувань.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 6 травня.

«Пропонуємо доповнити Положення пунктом 6.14, який регламентує порядок надання адресної соціальної матеріальної допомоги для осіб, які повністю втратили житло внаслідок авіа-, бомбоударів у зв’язку зі збройною агресією росії. Виписано механізм, як це буде здійснюватися. Ми беремо до розгляду договори оренди, які укладені на території Житомирської міської громади і будемо щомісячно виплачувати адресну соціальну допомогу тим людям: до 5 тис. грн – якщо склад сім’ї до 4 людей, до 10 тис. грн – якщо склад сім’ї більш ніж 4 людини. Будемо платити постфактум після того, як людина місяць вже прожила, з 1 по 5 число наступного місяця вона має подавати до нас документи – на вул.Михайлівська, 4 (ЦНАП) або на площу Польову,8 (департамент соціальної політики). Одна виплата буде здійснена за найм одного приміщення відповідно до одного приміщення, яке зруйноване, до вирішення житлового питання заявника та осіб, що там мешкали, у визначений законодавством спосіб, або іншим чином, що не суперечить законодавству», - пояснила директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір.

Вона зауважила, що питання про виплату допомоги буде щомісячно виноситися на розгляд виконавчого комітету.

Нагадаємо, у вечірньому зверненні 28 квітня мер Житомира розповідав, що з 2 травня почнуть збирати групами людей і роз’яснювати, як буде проходити відновленні їх житла, виплата компенсації чи надання допомоги у будівельних роботах і матеріалах, а всім тим, хто втратив житло, з міського бюджету даємо компенсацію на оренду житла допоки не буде відновлене їх помешкання. До цього, 15 квітня 2022 року, рішенням виконкому Житомирської міської ради була утворена комісія для обстеження зруйнованих і пошкоджених об’єктів, яких задокументовано 180, з них повністю зруйновано 18 і частково пошкоджені – 162. 22 квітня у Житомирі комісія проводила обстеження будівлі гуртожитку на Корбутівці, який був зруйнований внаслідок ворожого авіаудару 8 березня.

У коментарі 3 травня мер інформував, що житомиряни, які втратили житло внаслідок ворожих бомбардувань, отримають з міського бюджету кошти на оренду житла – від 5 до 10 тис. грн.

Фотоогляд наслідків наслідки російських авіаударів по цивільних об’єктах у Житомирі дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2022 року Мінрегіон надав роз’яснення щодо фіксації руйнувань для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану. 28 квітня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов відвідав громади Житомирської області, які найбільше постраждали внаслідок російської збройної агресії: вранці він побував у Коростені, а ввечері у Житомирі біля зруйнованого ліцею № 25 разом з керівником ОВА провів брифінг для журналістів щодо відновлення зруйнованих об’єктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком житло обстріл руйнування оренда компенсація Краснопір 
Матеріали по темі