Місто

Через два місяці після рішення виконкому біля зруйнованого ліцею в центрі Житомира почали встановлювати паркан

3 October 2023, 09:58

В центрі Житомира зруйновану будівлю ліцею №25 нарешті почали огороджувати парканом.

В перші дні жовтня вже встановили частину огорожі – на дерев’яні бруси кріплять листи металопрофілю.

Зауважимо, що рішення встановити паркан біля ліцею №25 виконком ухвалив ще 24 липня цього року. 16 серпня директор ліцею розповідав Житомир.info про вже укладений договір з підрядником на встановлення огорожі та очікування на перерахунок коштів казначейством.

До кінця серпня ліцей №25 закупив матеріали та послуги зі встановлення огорожі навколо зруйнованої будівлі на вулиці Мала Бердичівська вартістю 196 тис. 760,54 грн: профнастил, бруси та саморізи по металу – 124 тис. 421,54 грн; роботи з встановлення огорожі – 72 тис. 339 грн (підрядник ТОВ «Фірма «Агросировина»).

Нагадаємо, кілька батьків учнів зруйнованого ліцею №25 наприкінці червня 2023 року звернулися до суду, щоб скасувати рішення міської ради про демонтаж будівлі, бо впевнені, що її можна відновити: для забезпечення позовних вимог суд ухвалив рішення про заборону демонтажу ліцею до завершення судового процесу. Постановою від 26 вересня Сьомий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Житомирської міської ради на ухвалу суду першої інстанції щодо заборони демонтажу будівлі ліцею №25.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання.

На сесії Житомирської міської ради 23 лютого 2023 року депутати проголосували за виділення коштів на демонтаж зруйнованого ворожими обстрілами ліцею №25: в програмі на демонтаж ліцею закладено 9,5 млн грн, на сесії виділили з бюджету 3 млн грн, а іншу суму додадуть після проведення тендеру на роботи з демонтажу будівлі. 14 травня УКБ провело тендер на демонтаж будівлі ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18 з очікуваною вартістю 18 млн 599 тис. 049,60 грн, де переможцем стало житомирське ПП «Елітбуд-1» з пропозицією 8 млн 956 тис. 482 грн, але договір з переможцем так і не уклали.

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 30 серпня внесли зміни в рішення щодо демонтажу зруйнованої будівлі ліцею №25: будуть зносити лише після затвердження проєкту відбудови закладу. 14 вересня в програмі «Діалоги» на Житомир.info повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував у жовтні зустріч на рівні Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти Португалії, Житомирської обласної адміністрації і міської ради з приводу плану відновлення ліцею №25.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей №25 огорожа паркан ліцей  
Матеріали по темі