Місто

В Житомирі анонсують громадські слухання щодо змін детального плану території на Корбутівці: більше багатоповерхівок, пляж і набережна

17 November 2023, 15:08

Громадські слухання по розгляду проєкту містобудівної документації «Внесення змін до детального плану території в районі вул. Чуднівська та річки Тетерів в м. Житомирі» відбудуться 30 листопада 2023 року о 15 год. 00 хв. в пресцентрі Житомирської міської ради (м. Житомир, майдан імені С.П.Корольова, 4/2).

Таке оголошення 15 листопада оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

«Для реєстрації учасників громадських слухань є обов’язковою наявність документів, що забезпечують ідентифікацію фізичних осіб, представників юридичних осіб з дотриманням вимог перевірки приналежності учасників громадських слухань до відповідної території та їх представництва. Пропозиції (зауваження) фізичних та юридичних осіб, які не подали підтвердних документів для забезпечення їх ідентифікації, не розглядаються. «Внесення змін до детального плану території в районі вул. Чуднівська та річки Тетерів в м. Житомирі» розробляється на підставі рішення Житомирської міської ради від 25.03.2021 №126 «Про надання дозволу на внесення змін до «Детального плану території в районі вул. Чуднівської та річки Тетерів в м. Житомирі», завдання на розроблення ДПТ», - йдеться у повідомлені.

Згаданим рішенням міської ради дозвіл на внесення змін до детального клану території на Корбутівці надали ТОВ «Інвестиційна технологія». Ця компанія відома житомирянам по скандальному будівництву ЖК «Сіті Парк»: в грудні 2013 року почали забудовувати ділянку на Старому бульварі, 14, де київська фірма планувала побудувати 20 тис. кв.м житла бізнес-класу і стверджувала, що мала право знести недобудований театр на цьому місці. На сесії Житомирської міської ради 4 квітня 2017 року затвердили план зонування міста, включивши земельну ділянку на Старому бульварі, 14 до рекреаційної зони для будівництва міського парку. У червні 2017 року ТОВ «Інвестиційна технологія» запропонували надати 2 гектари на Корбутівці. Прокуратура Житомирської області позивалася до Житомирської міської ради та ТОВ «Інвестиційна технологія»: просила спонукати останніх повернути до земель територіальної громади міста Житомира земельні ділянки на Корбутівці, але рішенням від 13 червня 2018 року Господарський суд Житомирської області у задоволенні позову відмовив.

Зі змінами до детального плану території в районі вул. Чуднівська та річки Тетерів можна ознайомитися тут

Зокрема, проектом передбачається розміщення 8-16-ти поверхових багатоквартирних житлових будинків, які складаються із одиночних та блокованих секцій різної поверховості. Детальним планом території передбачається провести чітке зонування території за рахунок організації пішохідно-транспортного зв’язку, розміщення необхідних майданчиків, комплексного благоустрою та озеленення території.

«Транспортну схему детального плану прийнято з урахуванням положень генерального плану міста. Це передбачає створення центральної транспортної вісі з півночі на південь з параметрами бульвару (бульвар Тетерівський). З східної сторони від бульвару передбачено розміщення громадської (комерційної) забудови. Від центральної вулиці у західному напрямку запроектовано продовження житлової вулиці (проїзд Цюрупи), яка з’єднує проектований житловий район з ділянками існуючої житлової забудови. Також, створенням «набережної» (проїзд наближений до р. Тетерів) передбачено чітке функціональне розмежування житлової та рекреаційної зон, організацію зони відпочинку з використанням елементів рельєфу та виходу до р. Тетерів», - йдеться у проєкті.

В проєктному плані зазначено, що на території в районі вул. Чуднівська та річки Тетерів планують побудувати ще 5 багатоквартирних житлових будинків, зробити майданчики для відпочинку, занять спортом та вигулювання собак, кілька майданчиків для паркування та автостоянок, набережну і пляж. На схемі вказані об’єкти мають нумерацію, починаючи з 30 (детальніше графічні матеріали дивіться тут).

«На основі аналізу матеріалів генерального плану міста, враховуючи містобудівну цінність та ємність розглянутої території, характеристику природних умов, стану навколишнього середовища, можливостей інженерного забезпечення об'єктів містобудування, вважається за доцільне розміщення багатоповерхової забудови, об’єктів громадського призначення», - йдеться у висновках щодо заходів реалізації детального плану.

Як повідомляв Житомир.info, на 16 листопада 2023 року були заплановані громадські слухання щодо розроблення проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вулицями Перемоги, Михайла Грушевського, Покровської у м. Житомир»: на території колишнього заводу «Електровимірювач» збираються побудувати житловий квартал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корбутівка будівництво обговорення міськрада громадські слухання  
Матеріали по темі