Суспільство

У «Київстарі» відновлюють голосовий зв’язок по всій Україні та розповідають, що робити, аби мобільна мережа запрацювала

13 December 2023, 18:53

У «Київстарі» розпочали відновлення голосового зв’язку по всій Україні.

Про це 13 грудня Житомир.info повідомили у пресслужбі компанії «Київстар».

«Спеціалісти Київстару та наші партнери зробили усе можливе, аби відновити роботу мережі від наслідків безпрецедентної для глобального телекому кібератаки. Станом на 18.00 год 13 грудня 2023 року наші спеціалісти розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні. Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі. У такому випадку рекомендуємо абонентам перезавантажити телефони і відключити послугу VoLTE – це можна зробити в налаштуваннях телефону», - йдеться в повідомленні.

Наразі спеціалісти компанії працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS і ми сподіваємось, що вони також будуть відновлені протягом доби.

«Після повного відновлення та стабілізації роботи мережі, Київстар приступить до підготовки та надання компенсацій усім абонентам та корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатись сервісами компанії. Друзі, ми неймовірно вдячні вам за підтримку! Продовжуємо працювати 24/7 заради того, щоб Україна була на зв'язку», - повідомляють у компанії.

Нагадаємо, в Україні з 12 грудня триває збій мережі зв’язку мобільного оператора «Київстар», через який в житомирських магазинах черги за стартовими пакетами та новими сім-картами операторів, які й надалі надають свої послуги.

13 грудня у Житомирі біля магазинів мобільних операторів були черги, а у соцмережах активізувалися шахраї.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 12 грудня 2023 року у мобільного оператора «Київстар» стався технічний збій, у результаті якого стали недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працювали над усуненням проблеми. Згодом, в обідню пору в Мінцифри повідомили, що користувачі «Київстар» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг. Пізніше у компанії «Київстар» проінформували, що збій трапився через потужну хакерську атаку, абонентам обіцяли компенсацію. Спеціалісти компанії одразу розпочали відновлення сервісів, і станом на 20.00 год 12 грудня 2023 року частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Повністю зв’язок абонентам пообіцяли відновити 13 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київстар мобільний зв'язок оператор відновлення підключення 
Матеріали по темі