Події

Жительці міста Житомирської області, яка ошукала на продажі одягу понад десяток людей, присудили рік іспитового

25 January 2024, 11:43

Жителька м. Баранівки ошукала понад десяток людей на продажі неіснуючого одягу в соцмережі.

Про це 25 січня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Тридцятирічна жителька м. Баранівки, використовуючи мережу “Facebook”, під вигаданим ім’ям розміщувала неправдиві оголошення про продаж жіночого одягу та вела переписку з потенційними покупцями, які перераховували їй на карту гроші у якості попередньої оплати, після чого обвинувачена блокувала їх у соціальній мережі. Таким чином, від шахрайських дій правопорушниці постраждало 14 людей. Загальна сума завданої шкоди становить 8 700 гривень, яку жінка відшкодувала на стадії досудового розслідування», - йдеться у повідомленні.

Дії шахрайки кваліфіковано відповідно до ч. 3 ст. 190 КК України, які виразилися у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Суд призначив зловмисниці покарання у виді 3 років позбавлення волі. Згідно з ст. 75 КК України громадянку звільнено від відбування покарання з випробуванням, призначивши їй іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Новоград-Волинський міськрайонний суд застерігає користувачів соціальних мереж бути обачними та здійснювати покупки у перевірених інтернет-магазинах.

Нагадаємо, 10 листопада Житомирське районне управління поліції інформувало, що жителька Радомишля продавала неіснуюче взуття: ошукала мінімум п’ятьох людей.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2023 року пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про те, що 29-річна жінка розміщувала оголошення про продаж дитячого візочка, якого насправді не існувало, на одній із торгівельних платформ. Поліцейські встановили, що вона ошукала принаймні трьох жительок з різних регіонів України. У листопаді жінці присудили рік умовного терміну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд шахрайство шахрай магазин одяг продаж гроші покупець 
Матеріали по темі