Події

Підірвав боєприпас біля лікарні: правоохоронці затримали жителя Житомирської області та відкрили одразу дві справи

22 February 2024, 17:41

У Попільні поліцейські затримали причетного до підриву боєприпасу біля лікарні.

Про це 22 лютого повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське районне управління поліції.

«Повідомлення про вибух на території медичного закладу у селищі надійшло до поліції 21 лютого близько 17:00. На щастя, ніхто з людей не постраждав.На місці події працювали працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського райуправління та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП області. Неподалік одного з корпусів лікарні правоохоронці виявили сліди від підриву, ймовірно, боєприпасу, а неподалік – чоловіка. Попередньо встановлено, що саме цей 41-річний місцевий житель кинув на землю вибуховий пристрій, який носив у кишені», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські зафіксували всі обставини та вилучили наявні речові докази.

Слідчі затримали чоловіка у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині йому повідомлено про підозру у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчиненому із застосуванням вогнепальної або холодної зброї (ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України).

Згідно з чинним законодавством таке діяння карається ув’язненням строком від 3 до 7 років.

Також правоохоронці встановлюють знаряддя вчинення діяння та його походження у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, вдень 20 червня на лінію «102» надійшло повідомлення про вибух у сільському магазині в Бердичівському районі. Було встановлено, що місцевий житель напередодні прийшов у магазин і попросив продати в борг алкогольні напої та цигарки, продавчиня, 1996 року народження, яка працювала там менш ніж тиждень, відмовила. Чоловік вийшов на вулицю та невдовзі повернувся, після того, як зайшов в магазин, пролунав вибух: чоловіку відірвало кисть, продавчиня, мати трьох малолітніх дітей, отримала осколкові поранення, втратила багато крові та була доставлена до лікарні в критичному стані. 5 жовтня стало відомо, що чоловіку, який підірвав гранату у сільському магазині, присудили 9 років тюрми

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната підрив лікарня Попільня поліція 
Матеріали по темі