Місто

Ситуація на Житомирській кондитерській фабриці: сторони проводять інвентаризацію та чекають рішення суду

13 January 2016, 18:28

 Станом на 13 січня сторони конфлікту на Житомирській кондитерській фабриці почали проведення спільної інвентаризації на підприємстві.

Про це Житомир.info повідомив перший заступник мера Житомира Олексій Ясюнецький.

«Найбільше досягнення влади це те, що ми їх все ж таки посадили за стіл перемовин, почався переговорний процес. Є попередня домовленість, яка зафіксована протоколом погоджувальної ради, що вони зараз будуть проводити інвентаризацію. Інвентаризацію буде проводити ТДВ «ЖЛ», але представники ЗАТ «Житомирські ласощі» можуть брати там участь. Зараз є наказ і згідно цього наказу вони проводять інвентаризацію. На території фабрики присутні також співробітники поліції, які слідкують за правопорядком», - сказав Олексій Ясюнецький.

Протокол домовленостей підписали генеральний директор ТДВ «ЖЛ» Тетяна Горобець, в.о. голови правління ЗАТ «Житомирські ласощі» Олександр Рогаль та запрошені представники влади – мер Житомира Сергій Сухомлин, перший заступник мера Олексій Ясюнецький, перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко і представник АТ «Укрексімбанк», перед яким у фабрики є кредиторські зобов’язання.

«Домовилися, що єдиним прийнятним шляхом вирішення корпоративного конфлікту є переговорний процес та участь у судових розглядах, продукція підприємства буде реалізовуватися по діючим на сьогоднішній день контрактам. Кошти за реалізовану продукцію будуть спрямовуватися на погашення заборгованості по зарплаті, розрахунки з постачальниками за сировину і матеріали та обслуговування кредиту в Укрексімбанку. Працівникам, які хочуть оформитись на роботу в ЗАТ «Житомирські ласощі» перешкоджати не будуть. Сторони погодилися утриматися від безпідставних звинувачень, дорікань та умисного зриву переговорного процесу, погодили персональний склад комісії з інвентаризації за участі трьох сторін – ТДВ «ЖЛ», ЗАТ «Житомирські ласощі» та представників житомирської філії АТ «Укрексімбанк». Інвентаризацію станом на 01.01.2016 року будуть проводити з 13 січня до 1 лютого. З Державною службою охорони підпишуть тристоронній договір і на пропускному пункті організують до 10 чоловік охорони від кожної сторони. Сторони також домовили про форму офіційних звернень і повідомлень – офіційні листи та визначили офіційних представників», - розповів деталі домовленостей Олексій Ясюнецький.

Як повідомляв Житомир.info, загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ввечері 30 грудня. За словами мера Сергія Сухомлина, на фабриці були присутні «тітушки» від обох сторін конфлікту - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ». 31 грудня голова Житомирської ОДА Сергій Машковський попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики. Ранок 3 січня почався з пікету працівників ТДВ «ЖЛ» біля прохідної кондитерської фабрики на вулиці Щорса. Згодом працівники «ЖЛ» пройшли на територію фабрики. 4 січня охороняти порядок біля кондитерської фабрики приїхали поліцейські з Києва.

В ніч з 4 на 5 січня фабрику штурмували. Вранці 5 січня підприємство оточили правоохоронці. Цього ж дня сторони підписали меморандум щодо призупинення конфлікту навколо Житомирської кондитерської фабрики, а поліція повідомила, що сторонні особи залиши фабрику і правоохоронці взяли під варту опломбовані цехи, підсобні та складські приміщення і адміністративну будівлю підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі