Влада

Влада хоче просити приватне підприємство повернути у власність міста скандальну ділянку в центрі Житомира

5 July 2016, 14:25

Міська влада хоче звернутися до приватного підприємства з пропозицією повернути у власність громади скандальну ділянку за адресою вул.Київська, 6.

Відповідний проект рішення сесії опублікований 5 липня на сайті Житомирської міської ради.

«Відповідно до ст. 19 Конституції України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», ст. 149 Земельного кодексу України та  за результатами розгляду електронної петиції, поданої Ульяновим Ігорем Анатолійовичем, про вилучення земельної ділянки за адресою м. Житомир, вул. Київська, 6 міська рада вирішила звернутися до Приватного підприємства «Творчо-виробничий центр «Олеся» з пропозицією  надати згоду на вилучення у порядку статті 149 Земельного кодексу України земельної ділянки для суспільних потреб площею 0,40 га за адресою м. Житомир, вул. Київська 6, наданої даному підприємству у постійне користування на підставі рішення сімнадцятої сесії двадцять першого скликання Житомирської міської ради народних депутатів від 26.02.1993 року «Про вилучення і надання земельних ділянок підприємствам міста та внесення змін в п.2.3 рішення міської Ради п’ятнадцятої сесії двадцять першого скликання від 06.10.1992 р.». Доручити юридичному департаменту міської ради у триденний строк з моменту прийняття даного рішення направити Приватному підприємству «Творчо-виробничий центр «Олеся» лист з пропозицією надати згоду на вилучення земельної ділянки», - зазначається у проекті рішення сесії.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за повернення 0,4 га по вул.Київська, 6 у власність міста, але судові позови тих, хто хотів побудувати  магазин «АТБ», це не зупинило.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2016 року на сайті Житомирської міської ради була опублікована петиція щодо збору підписів за створення скверу героїв АТО та Небесної сотні на ділянці, де знесли «АТБ». У квітні активісти почали готувати майданчик для створення на цьому місці «Скверу Героїв України» і зараз збирають кошти. Ввечері 29 червня на розі Київської-Театральної з’явилися чоловіки у військовій формі і поставили там залізний вагончик: вони проти скверу, бо на цьому місці можуть побудувати будинок з квартирами для учасників АТО. На розі вулиць Київська-Театральна 3 липня кілька десятків людей зібралися, щоб підтримати ідею створення на цьому місці скверу.4 липня в прес-центрі міської ради активісти зустрічалися з мером Житомира – обговорювали долю земельної ділянки на розі Київської-Театральної. Зараз скандальна ділянка на Київській, 6 знову огороджена зеленим парканом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі