Політика

Після парламентських виборів депутатами Житомирської облради можуть стати Розенблат та Горай

10 July 2019, 16:28

Більше ніж десять депутатів Житомирської обласної ради балотуються на позачергових парламентських виборах, які заплановані на 21 липня 2019 року. І якщо в одномандатних округах все вирішиться у день голосування, то тих, хто майже 100% проходить до Верховної ради по партійних списках, можна визначити вже зараз.

Отже, рейтинги показують, що мандат народного депутата може отримати депутат обласної ради з фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Михайло Забродський, який був першим номером списку БПП в облраду, а зараз - №4 у списку партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність».

Вірогідно в чергове стане народним депутатом й голова фракції ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська, яка очолювала партійний список в обласну раду, і є №13 в списку партії Юлії Тимошенко.

Після оголошення результатів виборів, новообрані народні депутати мають скласти повноваження депутатів місцевих рад, а на їх місце прийдуть люди, які займають наступні місця у рейтингових списках партій за результатами місцевих виборів 2015 року.

Відповідно до рейтингового списку БПП, депутатом обласної ради може стати Розенблат Олена Соломонівна, рідна сестра чинного нардепа від Житомира Борислава Розенблата, яка зараз – депутат Новоград-Волинської районної ради.

Нагадаємо, після місцевих виборів Олена Розенблат звинувачувала Анатолія Павленка, який балотувався в Радомишльському районі, у фальсифікації результатів виборів до облради. На цьогорічних парламентських виборах Павленко балотується до Верховної ради по Малинському округу №66 як самовисуванець.

Якщо ж Розенблат відмовиться стати депутатом облради, то наступний у рейтинговому списку – Рудь Петро Володимирович, голова правління ПАТ «Житомирський маслозавод», чинний депутат Житомирської міської ради. Після нього у списку – Дмитрук Олександр Володимирович, директор житомирської юридичної компанії «Кодекс».

Цікава ситуація зі списком «Батьківщини»: наступний по рейтингу, хто після обрання Лабунської нардепом може стати депутатом Житомирської обласної ради, – Горай Олег Станіславович. Нагадаємо, 10 квітня цього року прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина» повідомила про рішення політбюро щодо розпуску фракції в міській раді та виключення з партії сімох членів, серед яких був і Олег Горай. Після партійного з’їзду ВО «Батьківщина», який відбувся 10 червня 2019 року у Києві, прес-служба місцевого осередку партії зробила заяву, звинувативши колишнього однопартійця в «цинічних та підступних діях». Очевидно, що Горай не буде депутатом облради від «Батьківщини», але станом на 10 липня офіційну інформацію про виключення його зі списку кандидатів до облради знайти не вдалося.

Наступна у рейтинговому списку «Батьківщини» – Цехмейструк Галина Сергіївна, приватний підприємець з смт Ружин, за нею – Лагодюк Орест Васильович, лікар з смт Лугини.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2017 року Рустам Раупов відмовився від депутатства та вийшов із політичної партії УКРОП, на сесії 23 лютого цього ж року депутати проголосували за дострокове припинення повноважень депутата Раупова, депутатський мандат отримав наступний в рейтинговому списку партії – Сергій Грищенко, який заради цього відмовився від депутатства в Коростенській міській раді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ВР облрада депутат  
Матеріали по темі