Місто

Томос у Житомирі, вибори, вуличний концерт Гребенщикова, Лукашенко та Зеленський на форумі – яскраві моменти року, що минув

2 January 2020, 13:50

Рік 2019 був яскравим та непередбачуваним, він приніс багато змін та неочікуваних подій. Стабільним лишалося лише одне – весняна температура, яка почалася у лютому і трималася ледве не увесь рік та, власне, і нині не відступає.

Щоб нагадати, яким був наш 2019-й, ми зібрали для вас історичні та позитивні моменти минулого року у 21 фотографії.

Січень

У січні кілька тисяч житомирян прийшли до Свято-Михайлівського собору, щоб побачити Томос. Проте потрапити до собору вдалося не всім: храм не вмістив одразу всіх охочих побачити історичний документ. Натовп зібрався біля церкви, заполонивши частину вулиці Київської, де вона межує з Михайлівською. Люди фотографували тоді ще чинного президента Петра Порошенка, який прибув цього дня до Житомира.

https://www.zhitomir.info/news_180724.html

Лютий

Лютий не був багатим на події. Проте посеред лютого у Житомир прийшла весна. Сонячні промені та суттєве підвищення температури в останній місяць зими пробудили бруньки на кущах та деревах, не злякались морозів та пробилися з-під землі перші підсніжники.

https://www.zhitomir.info/news_181626.html

Березень

У перший місяць весни у Житомирі почалися активності:

У рамках робочої поїздки до Житомира 11 березня тоді чинний президент Петро Порошенко відвідав місце дислокації 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України. Він вручив нагороди, оглянув гуртожитки для контрактників та поїв смаженої картоплі.

https://www.zhitomir.info/news_182136.html

14 березня учні житомирської гімназії, чиновники та журналісти дегустували страви з нового збірника рецептів для шкільних їдалень. Автор проєкту, кулінарний експерт Євген Клопотенко презентував новий збірник рецептів на заміну чинному, який був виданий ще у 1957 році, з незначними коригуваннями у 1984 та 1991 роках.

https://www.zhitomir.info/news_182237.html

Тодішня перша леді Марина Порошенко 21 березня у Житомирі взяла участь у флешмобі до Міжнародного дня людей із синдромом Дауна: одягнула кольорові шкарпетки та пофотографувалася разом із малечею.

Також вона під час тренінгу розповіла освітянам та соціальним працівникам про реформування інтернатних закладів. Потім завітала до ЖДУ ім. І. Франка, де зустрілася та поспілкувалася з особливими дітками.

https://www.zhitomir.info/news_182400.html

31 березня відбувся перший тур виборів президента України.

https://www.zhitomir.info/news_182686.html

Квітень

У квітні ми показали житомирянам тренування дитячої футбольної команди для дівчат, створеної у березні 2019 року. Тренер команди Віктор Твардовський розповів про те, що тренування включають у себе не лише футбольні елементи, а й загальний фізичний розвиток і теоретичну частину.

https://www.zhitomir.info/news_183011.html

Другий тур виборів президента України відбувся 21 квітня.

https://www.zhitomir.info/news_183273.html

Травень

21 травня, у 4-ту річницю свого створення, 199-й навчальний центр Десантно-штурмових військ у Житомирі провів День відкритих дверей.

У цей день тут склали військову присягу 560 строковиків, призваних навесні до лав ДШВ, після чого молодому поповненню урочисто вручили марунові берети.

Далі на гостей 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ чекали показові виступи та демонстрація сучасного озброєння і військової техніки.

https://www.zhitomir.info/news_183977.html

Червень

21 червня у Житомирі відзначили перший день народження Дому ветерана, що працює на базі обласного центру вертебрології та реабілітації.

На честь річниці відбулося урочисто-домашнє свято з концертом відомої української групи «Без обмежень», тортом та шашликами.

На свято прибули АТОвці з сім’ями та друзями, волонтери, представники влади і гості з інших міст. Вітали присутніх міський голова Сергій Сухомлин, який цього дня святкував свій день народження, та перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона розповіла, що в планах запустити в Україні єдиний реєстр ветеранів, щоб кожен міг себе там знайти і отримувати необхідні послуги.

https://www.zhitomir.info/news_184845.html

27 червня на спортивному стадіоні школи №28 відбувся перший всеукраїнський чемпіонат десантно-штурмових військ Збройних сил України з регбі. Участь у змаганнях взяли десантники із 5 бригад та навчального центру, який розташований в Житомирі. Десантники показали захоплюючу гру, на заваді не став навіть сильний дощ.

https://www.zhitomir.info/news_184976.html

Липень

Тодішній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оглянув Північну об’їзну Житомира та нагадав, що область отримала більше 2 млрд грн на дороги. Реконструкцію Північного обходу, або автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп, на ділянці км 129+600-км 151+730 (обхід м. Житомира) розпочала китайська компанія-підрядник «Sinohydro Corporation Limited» у 2018 році.

На той момент на ділянці уже відсипали земляне полотно, влаштували додатковий шар основи з піску та з кам’яного відсіву, розпочали будівництво шляхопроводів.

https://www.zhitomir.info/news_185091.html

У день виборів до Верховної Ради України 21 липня від ранку розпочали роботу виборчі дільниці у всіх районах Житомирської області.

https://www.zhitomir.info/news_185585.html

Серпень

12 серпня президента Володимира Зеленського зустрічали в Олевську. Задовго до прибуття на главу держави очікували сотні людей, дехто з них ховався від спеки під парасольками. Нарешті майже опівдні президент вийшов з кортежу та зі свитою пройшов до будівлі РДА. Люди простягали до нього руки та фотографували на телефон.

У залі засідань Зеленський представив нового голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка та провів нараду щодо незаконного видобутку бурштину, яка почалася з доповіді голови Нацполіції Сергія Князєва. Під час наради прездент доручив звільнити начальників відділів поліції Олевського та Овруцького районів, запропонував начальнику ГУНП Вячеславу Печененку написати заяву на звільнення та повідомив про зміну керівництва обласного управління СБУ.

https://www.zhitomir.info/news_186128.html

22 серпня у Житомирі офіційно відкрили стадіон «Спартак Арена», на реконструкцію якого витратили близько 45 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку, міського бюджету і ФФУ.

Відкриття було яскравим, емоційним та незабутнім: поле та облаштування «з голочки», барвисті банери, оркестр і дівчата з театру танцю «Енергія», які виступили для розігріву. Були присутні перші люди міста та області, а також тодішній віцепрем’єр Геннадій Зубко.

https://www.zhitomir.info/news_186364.html

Вересень

На пішохідній вулиці Михайлівській у Житомирі вдень 4 вересня російський рок-музикант, лідер гурту «Акваріум» Борис Гребенщиков влаштував безкоштовний 40-хвилинний концерт.

Послухати свого кумира на Михайлівську прийшли більше сотні житомирян, вони підспівували, пританцьовували, знімали відео та фотографувалися з БГ, а потім була автограф-сесія.

https://www.zhitomir.info/news_186615.html

А ще у вересні ми багато бігали. Швидко та не дуже, яскраво та емоційно, проте кожен переміг себе та для себе на космічному напівмарафоні 7 та 8 вересня.

https://www.zhitomir.info/news_186701.html

https://www.zhitomir.info/news_186698.html

https://www.zhitomir.info/news_186692.html

Жовтень

До події початку жовтня наше місто готувалося довго і ретельно: 2 жовтня стартував Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь. І саме у Житомирі зустрілися два президенти. Зранку 4 жовтня містяни відчули на собі безпрецедентні для Житомира заходи безпеки: кілька сотень правоохоронців та нацгвардійців, перекриті майдани та вулиці біля театру й облдержадміністрації.

Вертоліт президента Білорусі приземлився в аеропорту Житомира, його зустрів Володимир Зеленський, і об 11:00 в пресцентрі Житомирської облдержадміністрації вже почалася зустріч президентів. На планерне засідання форуму, яке проходило в обласному драмтеатрі, Лукашенко та Зеленський прибули після 14:00.

Після виступів президентів на сцені театру були підписані білорусько-українські двосторонні документи.

Листопад

У понеділок, 4 листопада, в Житомирі та області раптово потепліло. Стовпчик термометрів стрімко поповз угору. Зокрема, по обіді годинник-термометр на майдані Перемоги в Житомирі показав +17.

Неочікуване тепло збило з пантелику людей, які не були в курсі про потепління. Тож гардероб житомирян цього дня дуже відрізнявся: одні ходили в легких куртках і навіть футболках, інші – у теплому верхньому одязі з хутряними комірами.


https://www.zhitomir.info/news_188009.html

До Дня десантно-штурмових військ у Житомирі Національна збірна України серед ветеранів провела товариський поєдинок зі збірною командою ДШВ.

Матч відбувся на оновленому за 45 млн грн стадіоні «Спартак Арена».

Житомир відвідали справжні легенди українського футболу – учасник трьох чемпіонатів світу, віцечемпіон Європи, колишній тренер київського «Динамо» Анатолій Дем'яненко, багаторазовий чемпіон України та неодноразовий володар Кубків України і Суперкубків України, півфіналіст Ліги Чемпіонів, чвертьфіналіст чемпіонату світу Владислав Ващук, а також Едуард Цихмейструк, Сергій Шищенко та багато інших зірок футболу.

У ході гри Національна збірна з рахунком 9:4 обіграла збірну команду ДШВ.

https://www.zhitomir.info/news_188443.html

Грудень

Голова Верховної ради України Дмитро Разумков під час регіональної поїздки до Житомирської області поспілкувався з бійцями 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Він висловив глибоку повагу та вдячність військовослужбовцям і зауважив, що народним депутатам варто брати приклад з української армії, а також нагородив Грамотою Верховної ради України командира частини та вручив військовослужбовцям відзнаки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 2019 рік події року  
Матеріали по темі