Суспільство

У «Київстарі» майже відновили домашній інтернет, але досі працюють над мобільним та зв’язком (оновлено)

14 December 2023, 15:11

У «Київстарі» майже відновили мережу «Домашній інтернет», але досі працюють над зв’язком та мобільним інтернетом, які не працюють з 12 грудня внаслідок хакерської атаки.

Про це 14 грудня інформує компанія «Київстар» у facebook.

«Голосовий сервіс підключений. Проте, його доступність і якість залежить від багатьох факторів. Зараз ми працюємо, щоб всі мали зв’язок. І це потребує деякого часу. Мережа «Домашнього Інтернету» відновлена на 93%», - йдеться в повідомленні.

Якщо ваша SIM-картка не реєструється в мережі, спробуйте:

  • перезавантажити телефон;
  • увімкнути та вимкнути «авіарежим».

«В деяких населених пунктах все ще виникають короткочасні складнощі зі зв'язком, але наші спеціалісти їх усувають. Перепрошуємо за незручності та працюємо далі. Відновлення після масштабної хакерської атаки – це складний процес. Але ми продовжуємо співпрацю з СБУ та іншими органами державної влади для з'ясування всіх деталей. Ми неймовірно вдячні вам за підтримку. Як тільки мережа стабільно запрацює, ми підготуємо компенсації для абонентів, які не мали зв’язку», - повідомляють у компанії.

Оновлено о 18.11 год. :

«14 грудня мережа Київстар відновлюється після наймасштабнішої в телеком галузі кібератаки. Понад 90% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані. Абонентам доступний голосовий зв`язок, також працює послуга «Домашній Інтернет». Розпочато відновлення послуг мобільної передачі даних. Так, першою областю, де Київстар відновив мобільний інтернет, стала Івано-Франківська. Стабілізація роботи мережі і відновлення послуг буде проводитись поступово, щоб уникнути перевантаження мережі. В деяких населених пунктах все ще виникають короткочасні складнощі із якістю голосового зв`язку, але наші спеціалісти їх оперативно усувають», - повідомили Житомир.info у компанії мобільного оператора.

Нагадаємо, 13 грудня о 18.00 компанія «Київстар» розпочала роботу над відновленням голосового зв’язку по всій Україні.

В Україні з 12 грудня триває збій мережі зв’язку мобільного оператора «Київстар», через який в житомирських магазинах черги за стартовими пакетами та новими сім-картами операторів, які й надалі надають свої послуги.

13 грудня у Житомирі біля магазинів мобільних операторів були черги, а у соцмережах активізувалися шахраї.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 12 грудня 2023 року у мобільного оператора «Київстар» стався технічний збій, у результаті якого стали недоступні послуги зв`язку та доступу в інтернет у частини абонентської бази. Спеціалісти компанії працювали над усуненням проблеми. Згодом, в обідню пору в Мінцифри повідомили, що користувачі «Київстар» не можуть перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг. Пізніше у компанії «Київстар» проінформували, що збій трапився через потужну хакерську атаку, абонентам обіцяли компенсацію. Спеціалісти компанії одразу розпочали відновлення сервісів, і станом на 20.00 год 12 грудня 2023 року частково відновили роботу послуг фіксованого зв`язку. Повністю зв’язок абонентам пообіцяли відновити 13 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Київстар мобільний зв'язок оператор відновлення підключення інтернет мобільний 
Матеріали по темі