Події

У коростенську лікарню викликали поліцію, бо двоє блогерів заради зйомки «захворіли» на коронавірус

17 March 2020, 19:44

У Коростені двоє осіб викликали швидку допомогу та повідомили лікарям, що мають симптоми коронавірусної інфекції COVID-19. Виявилося, що «хворі» зробили це заради зйомки.

Про це ввечері 17 березня у Facebook повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Двоє осіб, 1990 і 1994 року народження, звернулися до центру ПМСД Коростенської міської ради із скаргою про невідкладну допомогу. Вони заявили, що нібито мають підвищену температуру та перебували закордоном з 5 по 12 березня в Італії. Бригада швидкої допомоги відразу зреагувала на цей виклик, прибувши до уявних хворих в повному захисному комплекті від коронавірусної інфекції. Перевіривши сатурацію, їх було доставлено до інфекційного відділення. У інфекційному боксі було проведено швидкий тест на виявлення коронавірусу. Результат виявився негативним, але наразі відомо, що хвороба виявляється тільки на 4-5 добу. Коли лікар зайшла до боксу та розпочала процедуру анамнезу, тобто отриманні інформації про хворого та його недуги, вони зізналися, що виявилися блогерами та знімають процес отримання медичної допомоги. Головний лікар лікарні Микола Ходаківський вже викликав поліцію для зафіксування правопорушення», – йдеться у дописі.


Віталій Бунечко додав, що вимагатиме, щоб жартівники компенсували вартість даремно витраченого комплекту індивідуального захисту і виїзд медичної бригади та були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, у 16-літнього хлопця, який був госпіталізований до Житомирської міської дитячої лікарні, підозра на коронавірус не підтвердилася.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла.

На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився.

Станом на 15 березня, у Житомирській області ще трьох людей перевіряли на коронавірус: двоє з Ємільчинського району та один - з Хорошівського. Житомирський лабораторний центр повідомив, що діагноз коронавірус у них не підтвердився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Коростень лікарня  
Матеріали по темі