Фоторепортаж

​Житомирське літо у 21 фотографії

31 August 2021, 16:25

Літо 2021 завершується, залишивши нам на згадку яскраві враження. Пропонуємо вам ще раз “пережити” це літо, проглянувши нашу добірку з 21 фотографії.

Червень

Календарний початок літа видався досить холодним. Люди носили одяг з довгими рукавами, дехто не нехтував навіть куртками. Проте холодна погода не завадила дітям радіти першому літньому дню, адже саме 1 червня відзначають День захисту дітей.

Цього літа у Житомирі неодноразово вимикали воду: ремонтували водогін та ліквідовували аварії. І, допоки ми сиділи без води, робітники працювали на об’єктах не покладаючи рук, по коліна, а то і по пояс у воді,

Хоча погода була прохолодною, ми раділи літу і самі створювали веселощі та гарний настрій: традиційна літня розвага пускання мильних бульбашок не обійшла стороною ні дітей, ні дорослих.


Захворюваність на COVID-19 пішла на спад. Все менше і менше людей носили маски у громадських місцях. Та, навіть на сесіях міської та обласної ради їх майже не використовували за призначенням.

Про карантин майже всі забули. У місті знову почати активно проводити фестивалі та масові заходи. На фестивалі «Майстерня міста» маленькі житомиряни опановували різні професії, а дорослі обговорювали концепцію реконструкції гідропарку.

Містяни пройшлися центральними вулицями Житомира з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

А десантники з усієї України зіграли у спекотне регбі на стадіоні Житомирського агротехнічного коледжу. Багатьох з них на змаганнях підтримували їх родини.

Липень

Другий літній місяць був вже значно теплішим - його ми зустріли вже у літньому одязі та з літніми аксесуарами. Сонячні окуляри різноманітних форм та розмірів прикрашали обличчя ледь не кожного другого містянина, які потрапляли у наші фоторепортажі.

На Івана Купала у гідропарку влаштували театралізоване дійство та дискотеку, а діти розважалися на пляжі «снігом» та фарбами “холі”.

Температура вдень сягала за 32 градуси тепла, проте це не заважало юним райдерам вдосконалювати свою майстерність у нещодавно облаштованому скейтпарку.

Літо радувало житомирян не лише сонячною погодою, але й різнобарвними квітниками по всьому місту та на його околицях. Троянди, петунії, бегонії, мальви, рожева акація, чорнобривці, дзвіночки – ось далеко не повна «колекція» квітів, які прикрашали вулиці.

Наприкінці червня деякі житомиряни почали скаржитися, що з кранів тече брудна та смердюча вода. У липні у “Водоканалі” пояснили це тим, що через високі температури в житомирських водосховищах підвищився рівень марганцю: унаслідок впливу високих температур у водосховищі Відсічному традиційно для літнього сезону підвищилася концентрація марганцю, каламутність і забарвленість води.

Мужні, спритні та витривалі рятувальники з усієї Житомирської області змагалися за звання «Найсильнішого пожежного-рятувальника».

Президент Володимир Зеленський відвідав полігон навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій ЗСУ на Житомирщині. Він вручив державні нагороди, ознайомився із сучасним озброєнням і технікою та переглянув демонстраційні дії ССО.

Серпень

На початку місяця температура все ще трималася у межах 30 градусів, тож містяни з задоволенням демонстрували свої літні вбрання. Навіть у спеку невелика частина молоді віддавала перевагу темним кольорам і носила маски на вулицях.

Майже п’ять сотень пілотів з різних країн завітали до Житомира на щорічний Korolov Avia Fest, тож тисячам житомирян і гостям міста було що побачити та сфотографувати.

На День Державного Прапору у Житомирі замайорів величезний синьо-жовтий стяг на 50-метровому флагштоці.

Сотні житомирян у вишиваних сорочках та вишиваних сукнях 24 серпня зібралися у центральній частині міста, аби разом відзначити 30-річчя Незалежності України.

З портретами в руках та на футболках родичі загиблих, військовослужбовці, патрульні поліцейські, представники громадських організацій та небайдужі містяни співаючи Гімн разом пробігти пам’ятний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України!».

Недільного ранку житомиряни прийшли на військове кладовище, аби вшанувати пам’ять полеглих Героїв на честь Дня пам’яті захисників України.

Серпень видався дощовим, так, у деякі дні опади значно перевищували норму. Це стало однією з причин аварійної ситуації на “Водоканалі” - через аварію на колекторі насосної станції у річку Тетерів потрапили неочищені стоки. Комісія надзвичайних ситуацій та сесія міської ради розв'язували питання мінімізації наслідків аварійної ситуації. А вже 31 серпня у Житомирі зафіксували новий скид неочищених стічних вод з каналізаційної станції водоканалу в річку Тетерів.

Хоч трішки позитиву від дощової погоди та суму ми знайшли у красі відображень у міських калюжах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літо фоторепортаж фотографія  
Матеріали по темі